fbpx

A színház nyelvét beszélik

Négy nemzet 80 fiatalja és tanáraik vesznek részt a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kara által szervezett nemzetközi színházi műhelyen. Az idei kurzusnak magyar, orosz, spanyol és első alkalommal tatár résztvevői is vannak.

Kultúrák találkozása a nemzetközi nyári egyetemen

Kulturális programok, kiállítás, előadások és kirándulás is vár azokra, akik részt vesznek a "Kultúrák Találkozása Somogyban" címet viselő nemzetközi nyári egyetemen. Az eseményt a Kaposvári Egyetem Pedagógia Kar szervezi augusztus 25-31. között.

Podráczky Judit az új oktatási rektorhelyettes

Ezúton tájékoztatom az Egyetem minden munkatársát és hallgatóját, hogy július 1-től Dr. Podráczky Judit egyetemi docenst bíztam meg az oktatási rektorhelyettesi feladatok ellátásával, a kiírásra kerülő pályázati folyamat eredményes lezárásáig tartó időszakra.

Kovács Melinda
rektor

Oklevélátadó Ünnepség

"Nem az a mester, aki megtanít valamit, hanem az, aki megihleti a tanítványait" – ezekkel a szavakkal köszöntötte a végzős hallgatókat Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor a pénteki oklevélátadó ünnepségen. A Kaposvári Egyetemen mintegy félezer végzős hallgató ünnepelhette tanulmányai befejezését. A pénteki oklevélátadó ünnepségen Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor átadta a rektori tisztségét jelképező láncot Prof. Dr. Kovács Melinda kinevezett rektornak, aki július 1-től lép hivatalba.

matolcsy 1903

Tiszteletbeli doktori címet adományozott a Magyar Nemzeti Bank elnöke számára a Kaposvári Egyetem Szenátusa. Matolcsy György jegybankelnök az Egyetem legmagasabb szintű elismerését szerdán vette át Prof. Dr. Szávai Ferenc rektortól és Dr. Szigeti Orsolya dékántól.

Immár második alkalommal érdemelte ki a Balogh László díjat dr. Kőműves Zsolt.

Immár második alkalommal érdemelte ki a Balogh László-díjat dr. Kőműves Zsolt. Az elismerést a június 28-i diplomaosztón veheti át a Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense.

Az agrárfelsőoktatás aktuális kérdéseiről, a tangazdaságok működéséről valamint a jövőbeni fejlesztésekről is tanácskozott a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága szerdán, Bőszénfán. Az esemény házigazdája ezúttal a Kaposvári Egyetem volt.  Szöveg:  A Kaposvári Egyetem látta vendégül a hazai agrárképzést folytató egyetemek dékánjait. A delegációt Prof. Dr. Tossenberger János a Kaposvári Egyetem rektorhelyettese, az Agrár-és Környezettudományi Kar dékánja, a bizottság elnöke fogadta a bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontban. A jelenlévőket Prof. Dr. Kovács Melinda akadémikus, a Kaposvári Egyetem kinevezett, hamarosan hivatalba lévő rektora is köszöntötte.   A Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága elsősorban az agrárfelsőoktatás aktuális kihívásairól tanácskozott. A résztvevők megosztották tapasztalataikat a tangazdaságok működésével kapcsolatban, de szó esett a jövőbeni beruházásokról is. Az ülésen részt vett Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára is, aki a következő tanévvel kapcsolatos legfontosabb információkat osztotta meg a jelenlévőkkel.  Az esemény zárásaként Prof. Dr. Szávai Ferenc megköszönte és méltatta a bizottság munkáját, ezt követően a Kaposvári Egyetem Vadgazdálkosi Tájközpontját is megtekintették résztvevők.

Az agrárfelsőoktatás aktuális kérdéseiről, a tangazdaságok működéséről valamint a jövőbeni fejlesztésekről is tanácskozott a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága szerdán, Bőszénfán. Az esemény házigazdája ezúttal a Kaposvári Egyetem volt.

futsal 2019 1903

Az előkelő negyedik helyen végzett a Kaposvári Egyetem futsal csapata a Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokságban. A fiúk régi vágya volt, hogy a final fourban bizonyíthassanak. A keretből többen hiányoztak, de így is sikerült a tisztes helytállás.

sarkanyhajo1

Harmadik helyen végzett a Kaposvári Egyetem csapata a Sárkányhajós Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos bajnokságon. Fiataljaink most először mérették meg magukat a versenyen, a kiváló szereplésnek köszönhetően pedig 6 hallgatónk kapott meghívást a Magyar Egyetemi válogatottba és ezzel együtt a moszkvai Európa-bajnokságra is.

Röplabda MEFOB: mindkét csapatunk bajnok

Kettős győzelemnek örülhettek hétfőn egyetemünk sportolói. A Kaposvári Egyetemen rendezett Röplabda MEFOB négyes döntőben a fiúk fantasztikus játékkal, szettveszteség nélkül egymás után immár negyedszerre szerezték meg az egyetemi bajnoki címet. A lányok remek teljesítménnyel, összes ellenfelüket legyőzve tarthatták magasba az első helyezettnek járó kupát.

Ötödszerre is élményműhely! Játékosan tanultak a természettudományokról!

Az afrikai országokban már használatos vízgyűjtőt építettek, s a virtuális tér adta játéklehetőségeket is kipróbálták a diákok a Kaposvári Egyetem ÉlményMűhelyében. Az immár ötödik alkalommal megrendezett ÉlményMűhelyen 180 középiskolás és általános iskolás vett részt. A cél az volt, hogy játékosan, élményeken át szerettessék meg a diákokkal a természettudományokat. A rendezvényt Dr. Stettner Eleonóra a Gazdaságtudományi Kar Módszer Intézetének Igazgatója szervezte.

karpat konferencia 20190603 wideGlobalizációs problémák, klímaváltozás és az Európai Uniót sújtó válság is téma volt a XIII. Régiók a Kárpát-medencén innen és túl Nemzetközi tudományos konferencián. A Kaposvári Egyetemen tartott eseményen az EP-választás tükrében az unió jövőjéről tanácskoztak a szakemberek.

Rektori megbizatást kapott Prof. Dr. Kovács Melinda

Átvette rektori kinevezését Prof. Dr. Kovács Melinda, aki július elsejétől látja el rektori feladatait a Kaposvári Egyetemen. A megbizatásról szóló dokumentumot Áder János köztársasági elnök – az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – a Sándor-palotában adta át.

31. Nyúltenyésztési Tudományos Nap a Kaposvári Egyetemen

Kilábalt a nyúlágazat a válságból, ám továbbra is elsődleges cél a hazai nyúlhús fogyasztás ösztönzése – erről beszéltek a szakemberek a Kaposvári Egyetemen tartott 31. Nyúltenyésztési Tudományos Napon. A szerdai konferencián 11 előadás hangzott el, ez alkalommal Olaszországból érkeztek neves szakemberek.

Ifjúsági egyetem a Kaposvári Egyetem Agrár- és  Környezettudományi Karán

Az Agrártudományi pályaorientáció az ágazat versenyképességének javítása, a szakember-utánpótlás erősítése érdekében, a képzési környezet innovatív fejlesztésével program keretében a Kaposvári Egyetem három témakörben nyári ifjúsági egyetemet szervez 2019.07.15–19. között a Campus területén, illetve az Egyetemhez tartozó szervezeti egységekben (Pannon Lovasakadémia, Tan- és Kísérleti Üzem, Vadgazdálkodási Tájközpont).

Zárul az EFOP-3.4.6-VEKOP-17-2017-00002 projekt a hazai egyetemeken

Június 30-án zárul a Széchenyi 2020 program keretében meg­ valósuló, "Intézményirányítási támogató rendszerek fejlesztése a felsőoktatásban" című, csaknem 4 milliárd forint költségvetésű EU-projekt, amelynek keretében 15 hazai egyetemen vezettek be egységes intézmény-irányítási, teljesítménymérési és adminiszt­ rációs informatikai rendszereket.

Taroltak a GTK-s hallgatók a K&H ösztöndíjpályázatán

Három kategóriából kettőt a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói nyertek a K&H ösztöndíjpályázatán. Gőbel Rebeka kereskedelem marketing szakos hallgató az alapszakosok, míg Sipiczki Zoltán a PhD hallgatók közül bizonyult a legjobbnak. 

Nemzetközi Nyári Egyetem: középpontban a fenntarthatóság

A fenntartható fejlődés volt a témája az idei Nemzetközi Nyári Egyetemnek. A Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kara által szervezett eseményre a Kárpát-medence több egyeteméről is érkeztek résztvevők.

uj kepzes 20190520 wideA Kaposvári Egyetem az Óbudai Egyetemmel együttműködve műszaki mérnök képzést indít, amely támogatja a BM Héros Zrt. kaposvári beruházását. A cég telephelye 500 millió forintos állami támogatásból épül meg. Itt többek között tűzoltóautókat, katonai járműveket, mentőautókat gyártanak majd.

mefob tollas 20190517 wide

Május 4-én Budapesten bonyolították le az idei Tollaslabda Magyar Egyetemi-Főiskolai Bajnokságot, ahol öt kategóriában avattak bajnokokat. A Kaposvári Egyetem férfi párosa kiváló versenyzéssel a harmadik helyen végzett.

Tudásszomj rendezvénysorozat

Laza, könnyed környezetben tölthették magukba a tudást, akik ellátogattak a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának új programsorozatára. A Tudásszomj elnevezésű rendezvény első állomása a Hansdonner Sörházban volt, a téma természetesen a sör volt. 

Felnőtt magyar válogatottban egyetemünk hallgatója

Újabb hallgatónk ölthette magára a magyar férfi röplabda válogatott mezét. Horváth Kristóf – aki jelenleg kereskedelem és marketing alapszakon tanul – a Ciprus elleni szombati és vasárnapi mérkőzésen is pályára lépett.

Eredményes szereplés a Gazdászversenyen

Jól szerepeltek a Kaposvári Egyetem Agrár-és Környezettudományi Karának hallgatói a XI. Országos Gazdászversenyen, Hódmezővásárhelyen. A fiúk 4., míg lánycsapatunk a 7. helyen jutott a szeptemberi második fordulóba. A megmérettetésen hazai győzelem született.

Az MTA rendes tagjává választották Prof. Dr. Kovács Melindát

A Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává választották Prof. Dr. Kovács Melinda akadémikust, a Kaposvári Egyetem Állattenyésztési Tudományok Doktori Iskola vezetőjét. Az MTA háromévente dönt a levelező és rendes, valamint külső és tiszteleti tagok személyéről.

PUSE matematika módszertani konferencianap

A „Poliuniverzum az Iskolai Oktatásban” Erasmus+ PUSE projekt záró, disszeminációs konferencianapja kerül megrendezésre a Kaposvári Egyetemen 2019. június 8-án, szombaton. A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztráció köteles.

Együttgondolkodás a gazdaságfejlesztésért

Helyi vállalkozásokkal karöltve szervezett konferenciát a Kaposvári Egyetem idén 15 éves Gazdaságtudományi Kara. Az eseményen a szakemberek azt hangsúlyozták: fontos, hogy az intézményben felhalmozott tudás és a legújabb kutatási eredmények beépüljenek a gyakorlatba, ezzel is szolgálva a gazdaságfejlesztést.

Tamási diákok ismerkedtek egyetemünkkelSzámítógépes rajzokat készítettek és a robotika világába is betekintést nyertek azok a diákok, akik a napokban látogattak a Kaposvári Egyetemre. A Nemzeti Tehetségprogram keretében Tamásiból 16 tanuló érkezett a kampuszra.

A Kaposvári Egyetem 17 hallgatója kapta meg idén az élsportolói ösztöndíjat

A Kaposvári Egyetem 17 hallgatója kapta meg idén az élsportolói ösztöndíjat. Intézményünk és Kaposvár városa 4 millió forinttal támogatja a fiatalokat.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat