2017. június 27., kedd 15:02

Kazah felsőoktatási vásár

Kazah felsőoktatási vásár

Sokan érdeklődtek a Kaposvári Egyetem képzései iránt a Kazah Felsőoktatási Vásáron (International Education Fair 2017). Mivel Kazahsztánban Magyarország potenciális továbbtanulási helynek számít, így a vásár jó lehetőséget teremtett a nemzetközi kapcsolatok további erősítésére.

2017. június 23., péntek 12:25

Oklevélátadó ünnepség

Oklevélátadó ünnepség a Kaposvári Egyetemen

"Egy nemzet gyarapodásának legfőbb záloga, hogy a társadalmat kitűnő, s még inkább hasznos emberek alkossák. Kívánom, hogy Önök is ilyenné váljanak" – ezekkel a szavakkal köszöntötte a frissdiplomásokat Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor pénteken az oklevélátadó ünnepségen.

2017. június 19., hétfő 13:42

Diplomaosztó 2017

Pénteken ismét diplomaeső

Mintegy félezer hallgató záróvizsgázott az elmúlt időszakban a Kaposvári Egyetemen.

2017. június 16., péntek 12:42

Ismét összefognak a somogyi tejért

Ismét összefognak a somogyi tejért

„Helyből Neked” – ezzel a szlogennel indul ismét kampány a hazai és a helyi tejfogyasztás ösztönzése érdekében. Idén is lesz „Tejhercegnő 2017” választás valamint egy fotópályázatra is várják a jelentkezőket. A "Szívvel, lélekkel – helyi tejjel! Összefogás a somogyi tejért" kezdeményezést 5 somogyi tejtermelő, a Bos-Frucht Agrárszövetkezet, a Kapostáj Zrt., az Agrária Zrt., a MAWA Kft., és a Bajomi Agrár Zrt., illetve a Fino-Food Kft, mint somogyi tejfeldolgozó, valamint a Kaposvári Egyetem hívta életre.

Magyar hidegvérű ló génmegőrzési program indult a Kaposvári Egyetemen
Egyedülálló, több részterületből álló génmegőrző program indult a Kaposvári Egyetem bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontjában. A program a Magyar Hidegvérű Lótenyésztők Egyesületének szakmai irányításával, és az egyetem Embrió-átültető Központjának közreműködésével valósul meg.

2017. június 14., szerda 13:38

Bajnokainkat köszöntötték

Bajnokainkat köszöntötték

Emléklappal és elismerő szavakkal köszöntötte bajnoksportolóit a Kaposvári Egyetem vezetése szerdán a Rektori Tanácsteremben. A röplabdások pedig a Magyar Egyetemi- és Főiskola Bajnokságban megszerzett arany- és ezüstérem átadásával köszönték meg az intézmény támogatását.

2017. június 13., kedd 15:12

PAB – 2017-2020

PAB – 2017-2020

A Kaposvári Egyetem a 2017-2020-as akadémiai ciklusban is aktívan képviseli magát a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottságában.

2017. június 13., kedd 11:03

Pedagógusnapi laudációk

Pedagógusnapi laudációk

A legkiválóbb óvodapedagógusok, tanítók, tanárok: a jövő nemzedék oktatói kaptak elismerést a Pedagógusnap alkalmából. A díjakat többek között Szita Károly Kaposvár polgármestere adta át a kaposvári Jégcsarnokban.

A Könyvhéten dedikált Dr. Bertalan Péter a Kaposvári Egyetem oktatója

A 88. Ünnepi Könyvhéten is bemutatta valamint dedikálta „Az Opus Deitől a Provida Materig - Állambiztonsági hálózatok és egyházi kisközösségek” című könyvét Dr. Bertalan Péter. A Kaposvári Egyetem oktatójának kötetét élénk érdeklődés kísérte szombaton, Budapesten, a Vörösmarty téren.

2017. június 08., csütörtök 14:05

Erősödő olasz kapcsolatok

 

Perugiai Egyetem (Università degli Studi di Perugia) és Tusciai Egyetem (Università degli Studi della Tuscia)

Tovább szélesíti olasz kapcsolatait a Kaposvári Egyetem. Prof. Dr. Végvári György stratégiai és oktatásfejlesztési rektorhelyettes nemrégiben Olaszországban folytatott sikeres tárgyalásokat. Így már jövőre megvalósulhat az oktató és hallgatócsere a Perugiai Egyetemmel (Università degli Studi di Perugia) és a Viterbo-ban található Tuscia Egyetemmel (Università degli Studi della Tuscia).

Aranyos fiúk, ezüstös lányok – ismét remekeltek röpiseink

Nem talált legyőzőre a Kaposvári Egyetem férfi röplabdacsapata az egyetemi bajnokság döntőjében. A fiúk mindhárom meccsüket magabiztosan, négy szettben nyerték, így ismét sikerült elhódítani az aranyérmet. A lányok egyedül az ELTE csapatával szemben maradtak alul, így ezüstéremmel térhettek haza. Ezzel az eredménnyel a MEFOB legsikeresebb egyeteme lett Kaposvár.

Színeztünk, festettünk, daloltunk és alkottunk a Rippl-Rónai Fesztiválon

Aszfalton és paravánokon nyíltak a virágok, foszforeszkáló képeket alkottunk és megtáncoltattuk a kaposváriakat.

2017. június 01., csütörtök 15:59

Amnesztiás nyelvi vizsgára felkészítő tanfolyamok

Amnesztiás nyelvvizsgára felkészítés a Kaposvári Egyetemen
 

A Kaposvári Egyetem Idegen Nyelvi Igazgatósága amnesztiás nyelvi vizsgára felkészítő nyelvtanfolyamokat indít végzett hallgatói számára.

Jelentkezés határidő: 2017. június 30.

A tanfolyam várható kezdete: 2017. augusztus.

 

További információ:

Matucza Henrietta
Telefonszám: 06 82/505-800 Mellék: 1100
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

2017. június 01., csütörtök 13:48

Tisztelet a szenioroknak

Tisztelet a szenioroknak

A hetedik szemesztert zárta a Kaposvári Egyetem Senior oktatási Programja. Eddig több mint nyolcszázan regisztráltak, de most 56-an díszoklevelet vehettek át a hallgatók közül, ők a leghűségesebbek: legalább hat féléven át kitartottak.

2017. június 01., csütörtök 10:03

Sikeres volt a 29. Nyúltenyésztési Tudományos Nap

A nyúltenyésztés jövőjéről tanácskoztak

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karán május 31-én rendezték meg a 29. Nyúltenyésztési Tudományos Napot. A rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar és a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közös szervezésében valósult meg.

2017. június 01., csütörtök 08:21

Lieber Erzsébet DLA az MMA köztestületi tagja

Lieber Erzsébet DLA az MMA köztestületi tagja

A Magyar Művészeti Akadémia elnöksége 2017. március 21-én köztestületi tagságába választotta Dr. Lieber Erzsébetet, „a magyar művészeti és kulturális élet jeles képviselőjét”, a KE Rippl-Rónai Művészeti Kar docensét.

2017. május 31., szerda 15:02

Székács nagyot ugrott

Székács Máté nagyot ugrott (fotó: Berényi Ibolya)

Bronzérmes lett hármasugrásban Székács Máté a KE hallgatója a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságon. Az atlétikai viadalt Miskolcon rendezték.

2017. május 29., hétfő 13:43

Sárkány volt: tanár, diák

sarkanyhajo verseny

Pattanásig feszülő izmok, titkos taktikák, remek idő és tisztes helytállás – a sárkányhajó bajnokságon csak a Kaposvári Egyetem állított ki két csapatot. Izgalmas, jókedvű verseny volt a Desedán.

A Kaposvári Egyetem tornászai is bemutatkoztak az EB-n

A Kaposvári Egyetem Lovasakadémia SC Ritmikus Gimnasztika Szakosztálya is képviseltette magát a 33. Ritmikus Gimnasztika Európa Bajnokság. A klub három tornásza, Gyenesei Fanni, Farkas Júlia és Borbély Kata a Gála „Water walzer” produkciójában mutatta meg tehetségét.

kinai egyuttmukodes

Közös kutatások, hallgató és oktatócsere – ezekről állapodott meg Kínában a Kaposvári Egyetem vezetése. A Prof. Szávai Ferenc rektor vezette delegációja Hunan tartomány székhelyén Changsha-ban a Hunan Agráregyetemmel és Közép-Dél Erdészeti és Technológiai Egyetemmel (CSUFT) írt alá együttműködési megállapodást.

sarkanyhajo hir

Gőzerővel készül a desedai sárkányhajó versenyre a Kaposvári Egyetem. A május 27-i megmérettetésre külön oktatói és hallgatói csapattal nevezett az intézmény.

Dr. Kőműves Zsolt kapta a A hallgatók szavazatai alapján Dr. Kőműves Zsolt érdemelte ki a "Balogh László díjat" a 2016/17-es tanévben. Az elismerést második alkalommal a június 23-i oklevélátadó ünnepségen veheti át az egyetemi adjunktus.

2017. május 17., szerda 07:43

Makovecz Imrére emlékezik Kaposvár

Makovecz Imrére emlékezik Kaposvár

Kiállítással és konferenciával emlékeznek Makovecz Imrére Kaposváron, a Ripp-Rónai Fesztivál keretében. A Kossuth-díjas építész életművét  pályatársak idézik fel 2017. május 26-án, 11 órától az Együd Árpád Kulturális Központban. Az eseményen részt vesz a 6 évvel ezelőtt elhunyt művész fia, Makovecz Pál is, aki az édesapja szellemi örökségét ápoló Makovecz Imre Alapítvány elnöke. 16 órától pedig ünnepélyes keretek között megnyílik a Makovecz-kiállítás a Vaszary Képtárban. A tárlat július 29-ig tekinthető meg az Együd Árpád Kulturális Központban. 

Senior Oktatási Program 2017. május 11-i előadás

2017. május 18-án 15 órakor lesz a Senior Oktatási Program zárórendezvénye.

2017. május 12., péntek 07:46

Bemutatták Kőműves Zsolt könyvét

Bemutatták Kőműves Zsolt könyvétNagy érdeklődés övezte Dr. Kőműves Zsolt könyvbemutatóját hétfőn, a rektori tanácsterem megtelt oktatókkal és hallgatókkal. Az eseményt a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága szervezte, a szerző három fejezetet fejtett ki a "Jó vezetőket keresünk avagy a Vezetés lényegi kérdései" című kötetből.

2017. május 11., csütörtök 16:08

Tej van

Tej vanTejautomata működik mostantól az új tanügyi épület földszintjén. Az egészséges táplálkozás jegyében a Kaposvári Egyetem Tan- és Kísérleti Üzeméből származó teljes tejet "csapolhatjuk".

2017. május 11., csütörtök 16:06

Nagydíjat nyert a művészeti kar oktatója

jonas peter

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának nagydíját nyerte el megosztott első helyezéssel a Kaposvári Egyetem Rippl- Rónai Művészeti Kar oktatója a Grafikai Triennálén. Jónás Péter PAD - Helyzetek című munkájával érdemelte ki az ítészek elismerését.

2017. május 11., csütörtök 13:48

Workshop a helyi gazdaságért

 Workshop a helyi gazdaságért

A Kaposvári Egyetem kinyitotta a kapuit és jelentős szerepet kíván vállalni a gazdaságfejlesztésben – erről beszélt Dr. Borbás Zoltán kancellár, a Helyi Gazdaságfejlesztési Workshopon, Bőszénfán. Az esemény elsődleges célja az volt, hogy erősítse az együttműködést a gazdasági szféra különböző szereplői között.

© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.