Strandröplabdában remekeltek hallgatóink

Teremröplabda után strandröplabdában is bizonyítottak a Kaposvári Egyetem hallgatói. A Horváth Alexandra, Rák Rebeka kettős megvédte bajnoki címét az egyetemisták és főiskolások Velencén megrendezett országos bajnokságán.

Baka József András Fordítva című animációs filmje a Hétdomb Filmfesztivál legjobbjai között

Bejutott a Hétdomb Filmfesztivál legjobbjai közé egyetemünk hallgatójának diplomamunkája. Baka József András Fordítva című animációs filmje egy pálcikaember történetét meséli el.

Felhívás – Roska Tamás tudományos előadásra lehet pályázni

Roska Tamás tudományos előadás pályázatát hirdeti meg az Országos Tudományos Diákköri Tanács. A doktorjelöltek, fiatal doktorok színvonalas pályamunkákkal nevezhetnek a XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián tartandó Roska Tamás Tudományos Előadás megtartására.

Nemzetközi üzleti terv versenyt nyertek hallgatóink

Nemzetközi üzleti terv készítő versenyt nyertek a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói. A díjakat szerdán adták át a campuson.

VII. Nemzetközi Színházi Műhely

Más-más országból érkeztek mégis egy közös nyelvet, a színház nyelvét beszélik. Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Színházi Műhelyt a Kaposvári Egyetemen. A magyar, orosz és az olasz hallgatók ezúttal a Shakespeare Rómeó és Júliáját állítják közösen színpadra.

13 ország mintegy 250 versenyzője érkezik augusztus 1-5. között Kaposvárra a Junior Lovastorna Európa-bajnokságra

13 ország mintegy 250 versenyzője érkezik augusztus 1-5. között Kaposvárra a Junior Lovastorna Európa-bajnokságra. A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia az 1996-os, 2007-es és 2014-es kontinensviadal valamint a tavalyi nagy sikerű Póni Eb után ismét egy nívós nemzetközi versenyek ad otthont.

Dr. Gál Veronika az Év oktatója a GTK-n!

A hallgatók szavazatai alapján a 2017/18-as tanévben Dr. Gál Veronika Alexandra érdemelte ki a Balogh László díjat. Az elismerést harmadik alkalommal a június 29-i oklevélátadó ünnepségen vehette át az egyetemi adjunktus.

Országosan egyedülálló képzés a Gazdaságtudományi Karon

Keresztény szemlélet és modern vezetési elméletek egy helyen! Ezt nyújtja a Kaposvári Egyetem új szakirányú továbbképzése a Keresztény értékrendű szakirányú továbbképzés. Gyakorlat és tréning módszerű, intenzív készségfejlesztés! Mi segítünk, hogy jó és humánus vezetővé váljon!

Díjat kapott Kerekes Sándor professzor

Egyetemi tanárként, de oktatói elhivatottságán túl is próbál hatni azokra, akiknek hatalmukban áll tenni a fenntartható fejlődés érdekében – többek között ezért érdemelte ki Prof. Dr. Kerekes Sándor a Justitia Regnorum Fundamentum díjat. A Kaposvári Egyetem egyetemi tanára pénteken, Budapesten az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában vehette át az elismerést.

Diplomaeső az egyetemen! Több száz végzett hallgató ünnepelhetett!

Presztízst, erőt, magasabb jövedelmet és szabadabb életpályát biztosít a diploma – erről beszélt Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor a pénteki oklevélátadó ünnepségen. A Kaposvári Egyetemen mintegy félezer végzős hallgató ünnepelhette tanulmányai befejezését.

Újraválasztották egyetemünk rektorát

Ismét helyet kapott a Magyar Rektori Konferencia elnökségében Prof. Dr. Szávai Ferenc, aki az Állami Tagozat elnökségi tagjaként folytatja a munkát. A Kaposvári Egyetem rektorának mandátuma két évre szól.

A visegrádi országok közterein hallgatóink alkotásai

A Kaposvári Egyetem két egykori hallgatójának fotói is láthatóak Budapest utcáin. A YOUNG VISEGRAD PHOTOGRAPHY közterületi kiállítás a Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából nagyméretű plakátokon ad válogatást a visegrádi országok kiemelkedő művészhallgatóinak alkotásaiból.

Ifjúsági egyetem a Kaposvári Egyetem Agrár- és  Környezettudományi Karán

Az Agrártudományi pályaorientáció az ágazat versenyképességének javítása, a szakember-utánpótlás erősítése érdekében, a képzési környezet innovatív fejlesztésével program keretében a Kaposvári Egyetem három témakörben nyári ifjúsági egyetemet szervez 2018. 07. 16–20. között a Campus területén, illetve az Egyetemhez tartozó szervezeti egységekben (Pannon Lovasakadémia, Tan- és Kísérleti Üzem, Vadgazdálkodási Tájközpont).

Ombudsmani díj Prof. Dr. Kerekes Sándornak!

Justitia Regnorum Fundamentum díjat vehet át Prof. Dr. Kerekes Sándor a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára. Az elismerést Székely László ombudsman adományozza a kiemelkedő emberi helytállás, a szakmai tevékenység vagy az életút elismeréseként.

Újraálmodták Pannonhalma arculatát! Elismerték hallgatóink kreativitását!

Kreatív ötleteiért és egyedi megoldásaiért meghívást kapott egyetemünk csapata a IV. Pannonhalma Campusra. Hallgatóink egy pályázati felhívás keretében Pannonhalma marketingkommunikációs kampányát készítették el.

Megállapodás a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolával

Stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskolával a Kaposvári Egyetem. Így a jövőben az együttműködés keretein belül valósul meg a katekéta - lelkipásztori munkatárs alapképzés, amely a tervek szerint hittanár-nevelőtanár mesterszakkal bővülhet tovább.

Időseknek szereztek örömöt az ovisok

Néptánccal csaltak mosolyt az idősek arcára a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodajának gyermekei. A kicsik egy fergeteges műsorral örvendeztették meg a szépkorúakat, akik közül sokan táncra is perdültek.

Keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzés indul a Kaposvári Egyetemen

Országosan egyedülálló képzés indul a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karán. A keresztény értékrendű vezetés szakirányú továbbképzésről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a kari és egyházi vezetők.

Dánielfy Gergő és az Utazók jótékonysági lemezbemutató koncertje

Fergeteges fesztiválhangulat, megható és meghitt pillanatok jellemezték Dánielfy Gergő és az Utazók szombati kaposvári lemezbemutató koncertjét. Egyetemünk hallgatója egykori diáktársáért, a súlyos daganatos betegséggel küzdő Germán Melindáért lépett színpadra a Nément Antal Színművészeti és Kulturális Központban.

A külföldi hallgatóktól búcsúztak

A végzett külföldi hallgatókat köszöntötték csütörtökön, a Kaposvári Egyetemen. Többségük nem búcsúzott el örökre a kampusztól, sokan tovább folytatnák tanulmányaikat.

Dánielfy Gergő és az Utazók jótékonysági lemezbemutató koncert

Egykori hallgatótársáért lép színpadra Dánielfy Gergely szombaton este 20 órától a Németh Antal Színházművészeti és Kulturális Központban. Gergő és zenekara Kaposváron tartja országos jótékonysági lemezbemutató koncertjét, amellyel, a daganatos betegséggel küzdő Germán Melindán szeretnének segíteni.

Zöld út – Indulhat a klímaközpont építése

Az elkövetkezendő évtizedek kutatási irányát is megszabja majd az Állattudományi Klímaközpont. A 700 millió forintból megvalósuló létesítmény kivitelezési szerződését kedden ünnepélyes keretek között írta alá a Kaposvári Egyetem és a nyertes konzorcium vezetése.

Remekeltek röpiseink a bajnokságban

Zsinórban harmadszor lett bajnok a Kaposvári Egyetem férfi röplabdacsapata. A fiúk veretlenek maradtak az Országos Egyetemi - Főiskolai Röplabda Bajnokság hétvégi döntőjében. A lányok kiváló teljesítménnyel, erős mezőnyben az ezüstérmet szerezték meg.

Póni egyes fiatal hajtó kategóriában győzött Palkovics Dávid

 Győzelemmel tért haza a II. Nemzetközi Fogathajtó Verseny és 55. Magyar Derbyről egyetemünk Agrár- és Környezettudományi Karának hallgatója. Palkovics Dávid póni egyes fiatal hajtó kategóriában óriási fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

Még több programmal vár a Kaposvári Állattenyésztési Napok
 

A korábbinál is több és színesebb szakmai- és közönségprogram várja az érdeklődőket az idei Kaposvári Állattenyésztési Napokon. A házigazda Kaposvári Egyetem immár tizenkettedik alkalommal rendezi meg a nagyszabású agrárseregszemlét szeptember 28-30. között.

Hamarosan újra a friss diplomásokat ünneplik a Kaposvári Egyetemen

Június 29-én mintegy 500 hallgató veheti át diplomáját, oklevelét a Kaposvári Egyetemen. A Campus Sportcsarnokába délelőtt 10 órától az Agrár-és Környezettudományi, a Gazdaságtudományi valamint a Rippl-Rónai Művészeti Kar, délután 14 órától pedig a Pedagógia Kar végzett hallgatóit várják.

Bajnoki címvédésre készül a Kaposvári Egyetem férfi röplabdacsapata

Bajnoki címvédésre készül a Kaposvári Egyetem férfi röplabdacsapata a hétvégi MEFOB döntőben, Budapesten. A legjobb négy között nemcsak a fiúk, hanem a lányok is bizonyíthatnak.

Apáczai Csere János-díjat vehetett át a Kaposvári Egyetem mesteroktatója, Gál Laura.

Apáczai Csere János-díjat vehetett át a Kaposvári Egyetem mesteroktatója, Gál Laura. Az elismerést Pedagógus Nap alkalmából Kásler Miklós miniszter és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár adta át a Pesti Vigadóban.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat