2017. szeptember 21.

Duális campus, kettős diploma

 kina 20170921

Öt-tíz hallgató kettős – kínai és magyarországi – oktatása kezdődhet rövidesen a Kaposvári Egyetem és a kínai Hunani Agráregyetem együttműködésében. A kínai Hunan tartományból érkezett delegáció Kaposváron tárgyalt.

Kettős campus, kettős oktatás és kettős diploma. Ez a kínai Hunani Agráregyetem és a Kaposvári Egyetem vezetőinek szándéka. Prof. Dr. Szávai Ferenc a Kaposvári Egyetem rektora és Prof. Fu Shaohui, a kínai Hunani Agráregyetem elnöke megerősítette, hogy a kaposvári megbeszélés eredményeként, rövidesen, de akár már jövőre indulhat a KE és a kínai egyetem közötti képzés, amelyben – a kezdetekben – öt-tíz hallgató vehet majd részt mindkét egyetemről.
A kínaiak elsősorban a gazdaságtudomány területén látnának lehetőséget az oktatási együttműködésre, de a későbbiekben mindez kiterjesztő az agrártudományok területére is, csakúgy, mint az együtt tervezett kutatásokra.
A hallgatók egy-egy szemesztert töltenének Kínában illetve Magyarországon. A tervezett szakok elvégzése után, a hallgatók mindkét egyetem diplomáját megkapnák, mint ahogy erre másutt is van példa.

A közös kutatásokról, hallgató és oktatócseréről már idén májusban, Kínában megállapodott a két egyetem delegációja, amikor a Kaposvári Egyetem küldöttsége Hunan tartomány székhelyén Changsha-ban, a Hunani Agráregyetemen járt.

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat