2017. október 09.

Kettős győzelmet arattak lovastorná­szaink

Kettős győzelmet arattak lovastornászaink

Két felnőtt magyar bajnoki címnek örülhettek a hétvégén a Lovasakadémia SC versenyzői. A Lovastorna Országos Bajnokságon Somogyi Eszter és Bence Balázs is aranyérmet szerzett. A fantasztikus eredményhez lovuk, SÁRIPUSZTA HADFI is nagyban hozzájárult, aki élete első igazi versenyén, mindössze 6 évesen fantasztikusan teljesített. A sportolók edzője, Villányi Krisztina ennek kapcsán arról beszélt: hosszú évek után végre a nemzetközi szintéren is saját lovon bizonyíthatnak majd a Lovasakadémia SC versenyzői.

Ilyen még sosem fordult elő a Lovasakadémia SC életében, hiszen a klub versenyzőinek a női-és férfi magyar bajnoki címet is sikerült elhódítaniuk hétvégén a Lovastorna Országos Bajnokságon. A mintegy 90 lovast és 9 egyesületet felvonultató kaposvári megmérettetésen kötelező, technikai és szabadon választott kűrben kellett teljesíteniük az indulóknak.

Somogyi Eszter technikai kűrjét cigányzenére mutatta be, míg a szabadon választott kűrje a Csárdáskirálynő volt.

Bence Balázs a technikai kűrre egy igazi közönségkedvenccel, a Maszk filmes témájú gyakorlatával készült. Míg a szabadon választott kűrben a már jól ismert erőművészként lépett a lovardába.
Ezúttal nemcsak a lovasok, hanem a ló is kiválóan szerepelt. A mindössze 6 esztendős SÁRIPUSZTA HADFI fantasztikusan teljesített élete első komoly versenyén. „A siker után kimondhatjuk, hogy hosszú évek után a nemzetközi színtéren is saját lovon bizonyíthatnak majd versenyzőink” – értékelt Villányi Krisztina a magyar bajnok sportolók edzője.

További eredmények:
Jezerniczky Nóri és Kovács Hanna junior páros ezüstérem, Jezerniczky Nóra gyermek bronzérem, Szabó Kitti ifjúsági negyedik, Kovács Hanna 6. hely.
A kisebbeknél B kategóriában Porcsa Lenke bronzérmes, C kategóriában Szita Anna szintén bronzérmes, Cseh Zalán negyedik, Cseh Kornélia ötödik.
Kászonyi Luca amatőr lovas II. korcsoport ezüstérem, a Porcsa Lenke-Szita Anna lépés páros hatodik, C csapatunk pedig aranyérmesként zárt.

 

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat