2017. október 11.

Minden, amit az Erasmusról tudni kell

Minden, amit az Erasmusról tudni kell

Életre szóló élmény, tapasztalat, nyelvtudás és új ismeretségek. Mindezeket megkaphatja az a hallgató, aki él a külföldi ösztöndíj lehetőségével - erről beszélt a Prof. Dr. Végvári György stratégiai-és oktatásfejlesztési rektorhelyettes az Erasmus+ Információs Napon, a Kaposvári Egyetemen. Az eseményen a fiatalok közelebbről is megismerhették a programot és minden kérdésükre választ kaphattak Egyetemünk 17 ország közel 50 intézményével működik együtt az Erasmus+ Program keretében.

Érdeklődő hallgatókkal telt meg szerdán a 170-es előadó, sokan voltak kíváncsiak az Erasmus+ Információs Napra. A fiatalokat Prof. Dr. Végvári György stratégiai-és oktatásfejlesztési rektorhelyettes köszöntötte és arról beszélt a külföldi ösztöndíj rengeteg lehetőséget tartogat. Hiszen egyszerre lehet nyelvet tanulni, megismerni más kultúrákat, élményeket és új barátságokat, szerelmeket szerezni – fogalmazott a rektorhelyettes.

Ezt követően a hallgatók minden gyakorlati információt megtudhattak és felmerülő kérdéseikre is választ kaphattak Gelencsér Tímea Kinga külügyi referenstől. Két hallgató pedig korábbi belgiumi élményeiről is beszámolt, így a jelenlévők igazán közelről ismerhették meg a külföldi ösztöndíj adta lehetőségeket.

A Kaposvári Egyetem hallgatói a világ számos pontjára juthatnak el az Erasmus+ Programnak köszönhetően. Hiszen intézményünk 17 ország közel 50 intézményével működik együtt. Évente átlagos 30 hallgató utazhat külföldre, hogy tapasztalatokat és nyelvtudást szerezzen. Az elmúlt években növekedett a kiutazási lehetőségek száma. Sokan választják Törökországot, Romániát, Szlovákiát, de szívesen utaznak Belgiumba és Hollandiába is.

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat