2017. október 11.

Konferencia a műkincshamisí­tásról

Konferencia a műkincshamisításról

Eredeti vagy Hamis? – erre a kérdésekre keresték a választ a szakemberek szerdán a Kaposvári Egyetem Kulturális Központjában. A konferenciát a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Műtárgyhamisítás elleni munkacsoportja és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar közreműködésével rendezte meg.

Egyre nagyobb méreteket ölt a műkincshamisítás, épp ezért fontos, hogy felhívják a figyelmet a veszélyre. Szerdán a Kaposvári Egyetem Kulturális Központjában az érdeklődők, a gyűjtők és az alkotók juthattak hasznos információkhoz a témával kapcsolatban.

A Kaposvári Egyetem részéről Prof. Dr. Végvári György stratégiai- és oktatásfejlesztési rektorhelyettes köszöntötte a jelenlévőket.

A konferencia helyszíne azért is bírt kiemelt jelentőséggel, mert jelenleg Kaposvár város szülötte Rippl-Rónai József az egyik leggyakrabban hamisított alkotó. A szakemberek szerint a festőóriásnak még rengeteg képe kerülhet elő. Ezekről azonban nagyon nehéz megmondani, hogy eredeti vagy hamisított.

Az eseményen neves művészettörténészek, kriminológusok és a műtárgyhamisításban jártas szakértők adtak elő. A konferenciát a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület Műtárgyhamisítás elleni munkacsoportja és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar közreműködésével rendezte meg.

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat