Játékos feladatokkal mélyíthették pénzügyi tudásukat, azok a középiskolások, akik részt vettek az idei PénzSztár versenyen. A megyei selejtezőnek egyetemünk adott otthont, a kiélezett küzdelmet végül a Fonyódi Mátyás Király Gimnázium csapata nyerte, így ők képviselhetik megyénket a november 9-i regionális fordulóban...."/>
2017. október 27.

Pénzügyekről játékosan

Pénzügyekről játékosan

Játékos feladatokkal mélyíthették pénzügyi tudásukat, azok a középiskolások, akik részt vettek az idei PénzSztár versenyen. A megyei selejtezőnek egyetemünk adott otthont, a kiélezett küzdelmet végül a Fonyódi Mátyás Király Gimnázium csapata nyerte, így ők képviselhetik megyénket a november 9-i regionális fordulóban.

Miért következett be egy-egy pénzügyi válság vagy miért ment csődbe egy adott vállalkozás? – többek között ilyen kérdésekre is választ kellett adniuk a PénzSztár megyei selejtezőjén résztvevő négy fős középiskolai csapatoknak. A szakmai zsűri emellett például arra is kíváncsi volt, hogy milyen lenne egy kedvező áruvásárlási kölcsön, tőzsdézzünk vagy inkább biztonságos formákba – jelesül állampapírokba – tegyük megtakarításainkat? Mindezeket a feladatokat játékos helyzetgyakorlatok során kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Így próbára tehették tudásukat, kreativitásukat, együttműködési és előadói készségeiket is.

A megyei selejtezőnek a Kaposvári Egyetem adott otthont október 26-án. A megmérettetésen 3 fonyódi és 2 kaposvári csapat mérte össze tudását és kreativitását. A kiélezett küzdelemből végül a fonyódi Mátyás Király Gimnázium csapat került ki győztesen. Így a Balaton-parti középiskola képviselheti megyénket a november 9-i regionális fordulóban.

A jól teljesítő csapatokra ezúttal is értékes nyeremények – szakmai továbbképzések és tárgyjutalmak – várnak. A győztes pedig elnyeri a fődíjakat is: a Budapest Banktól fejenként 100-100 ezer forintot, valamint a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége által felajánlott egy-egy okostelefont.

A 2013-ban életre hívott PénzSztár megmérettetésen immár ötödszörre szállhatnak versenybe a hazai és határon túli magyar középiskolás diákcsapatok azért, hogy eldöntsék, melyikük tud többet a gazdaságról, a pénzügyekről és a vállalkozások működéséről. A cél, hogy a fiatalok megalapozott gazdasági-, pénzügyi-és vállalkozói ismereteket szerezzenek. Így felnőttként nagy eséllyel bátran, magabiztosan és tudatosan kezelik majd pénzügyeiket és okos, átgondolt döntéseket hoznak.

A Somogy Megyei selejtező körében a zsűri összetétele a következő:

  1. Dr. Parádi-Dolgos Anett a zsűri elnöke
  2. Szántó Vilmos Tiborné NAV ellenőrzési igazgatóhelyettes
  3. Horváth Gáborné, Budapest Bank kaposvári fiókjának vezetője.
  4. A játék vezetője: Sümeginé Herencsár Irén, NAV ügyfélkapcsolati osztályvezető

 

0
0
0
s2smodern
© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.