2017. november 06.

Orosz állami kitüntetés Vidnyánszky Attilának

Orosz állami kitüntetés Vidnyánszky Attilának

Puskin-éremmel tüntették ki Vidnyánszky Attilát, a Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettesét, a Nemzeti Színház igazgatóját. Az elismerést Szergej Lavrov orosz külügyminiszter adta át Moszkvában. Az indoklás szerint a Kossuth-és Jászai Mari-díjas rendező nagyban hozzájárul az orosz irodalom népszerűsítéséhez és ahhoz, hogy a magyar közönség megismerje Oroszország kulturális örökségét.

Nagyra értékeljük azt is, hogy az Ön erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült felújítani az oroszországi és magyar színházak közötti együttműködést- mondta Szergej Lavrov az orosz külügyminisztériumban tartott ünnepségen. Az orosz nemzeti ünnepen a népek közötti barátság és együttműködés erősítéséért négy külföldi személyiség – Vidnyánszky Attila mellett egy pakisztáni, egy litván és egy vietnami – kapta meg az orosz állami kitüntetést.

A Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettesének nem ez az első nagy orosz állami elismerése. Vidnyánszky Attila korábban megkapta az egyik legfontosabb orosz művészeti díjat, a moszkvai Mejerhold Központ díját, amelyet a világ legjobb színházrendezőinek szokták odaítélni.

A rangos elismeréshez a Kaposvári Egyetem vezetése ezúton is szívből gratulál.

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karán idén már a 6. Nemzetközi Színházi Műhelyt rendezték meg. A tíz napig tartó esemény állandó résztvevője a Moszkvai Művész Színház iskolája. Az ötletgazda Vidnyánszky Attila szerint kiemelten fontos, hogy a színészképzést nemzetközi viszonylatba is el tudjuk helyezni.

0
0
0
s2smodern
© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.