2017. november 09.

Játékosan a biztonságért

Játékosan a biztonságért a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában

Mesét néztek, verset mondtak és egy különleges társasjátékot is kipróbáltak a kicsik a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. A gyermekek játékos módon, szakemberek segítségével ismerkedhettek a vegyszereken található jelölésekkel. A Somogy Megyei Kormányhivatal által indított program célja, hogy csökkenjen a mérgezéses gyermekbalesetek száma.

„Ez a szer mindent kimar, ne nyúlj hozzá, rakd le hamar!” – ilyen mondókákkal hívták fel az ovisok figyelmét a veszélyes vegyi anyagokra. A Somogy Megyei Kormányhivatal által indított Óvodai Kémiai Biztonsági Programot ezúttal a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájába vitték el a szakemberek. Az intézményben újdonságnak számít a program, amelynek keretében mesével, versekkel és egy különleges társasjáték segítségével ismertetik meg a gyermekeket a különböző vegyszerekkel és jelöléseikkel.

„Csavari Manó történetét nagyon szeretik a kicsik, ezért a hétköznapokban is használjuk ezt a társasjátékot. Hamarosan – a közelgő karácsonyi ünnepek miatt – a tűzveszéllyel kapcsolatos részekkel foglalkozunk” – mondta el a Nagyné Zsilovits Tímea óvodavezető.

A mérgezéses balesetek 10 százalékánál gyermek az áldozat, évente több ezren kerülnek kórházba. A cél, hogy a felvilágosításnak köszönhetően csökkenjen ez a szám.

A Kémia Biztonsági Program elméleti elemeit pedig már egyetemünk első éves óvodapedagógus hallgatóinak tantervébe is beépítették.

 

0
0
0
s2smodern
© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.