fbpx
2017. december 04.

Bence meglepetés ezüstje

Bence meglepetés ezüstje a párizsi versenyen

Az élre lovagolta magát Bence Balázs a lovastorna világkupa sorozatban. A párizsi versenyen „lóhátrányból” indulva lett ezüstérmes minden idők legeredményesebb magyar lovastorna sportolója, egyetemünk hallgatója.

Összesítésben az első helyen áll Bence Balázs a Lovastorna Világkupa versenysorozatában. A KE harmadévese legutóbb Párizsban versenyzett és nem kis meglepetésre a második helyen végzett. (Korábban, Madridban bronzérmes volt.) Ő az egyedüli magyar, aki a lovastorna sportban hazánkat képviseli a világ élvonalában.

A párizsi versenyen egy francia lóval indult volna, de a péntek esti edzésen derült ki, hogy a hátas már-már életveszélyesen rohan a próba során, képtelenség lett volna végigcsinálni a tervezett gyakorlatokat. Bence Balázs edzőjével, Villányi Krisztinával úgy döntöttek, hogy néhány órával a verseny előtt lovat váltanak: a holland ló a második helyhez segítette egyetemünk sportolóját.

A magyar lovastorna sportág történetének legrangosabb eredményét érte el az előző világkupa szezonban Bence Balázs. A fiatal sportoló a Kaposvári Egyetem lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnök szakos hallgatója. A világkupa-sorozat – még karácsony előtt – a belgiumi Mechelenben folytatódik számára.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat