fbpx
2017. december 06.

Ösztöndíj a művészi tehetségért

Balogh Viktória és Kiss Imre az MFSZ ösztöndíjasai

Fejenként egymillió forint ösztöndíjban részesült a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának két hallgatója. Balogh Viktória és Kiss Imre a Magyar Fotóművészek Szövetségének támogatását nyerte el.

 

"A művészeti oktatás területén meglehetősen fehér holló az ilyen nagyságrendű anyagi ösztönzés. Ezért ez nemcsak nagy megtiszteltetés, hanem visszaigazolás is. Azt mutatja, hogy elismerik a Rippl-Rónai Művészeti Karon folyó munkát valamint a hallgatók teljesítményét"

– reagált a hírre Dr. Hatos Pál dékán. A Magyar Fotóművészek Szövetsége ösztöndíjprogramot indított a felsőoktatásban tanulók részére azzal a céllal, hogy támogassák az önálló projektek megvalósulását.

A Magyar Fotóművészek Szövetségének honlapja szerint mintegy harminc pályázat érkezett be. A döntésnél fontos szempont volt a portfólió felépítése, összetettsége, ugyanakkor a bírálók arra is kíváncsiak voltak, miként rajzolódik ki az önálló alkotói karakter a pályázó munkái által. Elsősorban azokat a hallgatókat keresték, akiknek projektterve alapján, nem csak kiváló, de progresszív pályaművek születhetnek, amennyiben megfelelő szakmai és anyagi támogatásban részesülnek. Ezen feltételeknek pedig a Rippl-Rónai Művészeti Kar két hallgatója tökéletesen megfelelt. Balogh Viktória és Kiss Imre fejenként 1 millió forintos ösztöndíjat kap a 2018-as évre. A munka januárban kezdődik, egy év után pedig kiállításon mutatják be az elkészült alkotásaikat az ösztöndíjasok.

Az ösztöndíjról bővebben: http://fotomuveszek.hu/osztondijak

 

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat