fbpx
2017. december 18.

A jövő agráriumáról tanácskoztak

II. Búza és Kukorica Konferencia a Kaposvári Egyetemen

A sikeres gazdálkodáshoz folyamatosan tanulni kell, lépést kell tartani a technológiai újdonságokkal és alkalmazni azokat – ennek szellemében szervezték meg a II. Búza és Kukorica Konferenciát a Kaposvári Egyetemen.

A szakmai konferencián egyetemünk részéről Prof. Dr. Tossenberger János köszöntötte a résztvevőket. Az Agár-és Környezettudományi Kar dékánja, kutatásfejlesztési-és innovációs rektorhelyettes kiemelte: a Kaposvári Egyetem alapfilozófiája, hogy a tudománynak segítenie és támogatnia kell a gyakorlatot, ezért is fontos, hogy intézményünk adhatott otthont a rendezvénynek. 

A szervező Magro.hu online mezőgazdasági piactér részéről Németh István arról beszélt: a terméseredményeken csak technológiai fejlesztésekkel lehet javítani. Így nélkülözhetetlen, hogy a szakemberek olyan tudás birtokában legyenek, amely kitér a legújabb innovációkra.

A több száz fő részvételével zajló konferencián az agrotechnikáról és a piaci viszonyok alakulásáról hallhattak előadásokat az érdeklődők.

A Kaposvári Egyetem e rangos eseménynek nemcsak helyszíne, hanem szakmai és anyagi támogatója is volt. A rendezvény fő támogatójával, a Nitrogénművek rt.-vel a Kaposvári Egyetemnek már évek óta tartó kutatási megbízási szerződése van. Ezen kívül a kaposvári program egyik előadója volt - Dr. habil. Keszthelyi Sándor PhD - a Kaposvári Egyetem Növénytudományi Intézet egyetemi docense.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat