fbpx
2018. január 26.

Oklevélátadó – Úton az élet diplomája felé

Oklevélátadó – Úton az élet diplomája felé (2018. január 26.)

A mesterek, a tanítványok és a szülők közös sikere a mai diplomaátadó – ezt hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében Prof. Dr. Szávai Ferenc. Egyetemünk rektora a végző hallgatókhoz szólva kiemelte: az igazi cél, az élet diplomájának megszerzése, amelynek kezdete a Kaposvári Egyetem kapott tudás.

„A Kaposvári Egyetem egyre gazdagodik, egyre több termést hoz és egyre erősebb lesz. A cél, hogy egy innovatív tudásközpont jöjjön létre. Mindez azonban csak összefogással valósulhat meg, ezért is szükséges a szoros együttműködés a megyével és a várossal” 

– erről is beszélt a pénteki ünnepélyes oklevélátadó ünnepségen Prof. Dr. Szávai Ferenc.

A rektor kiemelte, hogy ez a nap elsősorban a végzős hallgatókról szól, ám nem szabad elfeledkezni a mesterekről és szülők támogatásáról sem. Mindez együtt hozhatja meg az egyén és az egyetem sikerét is.

A köszöntő után a Ripp-Rónai Művészeti Kar első és a negyedéves színművészhallgatói adtak színvonalas verses-zenés műsort. Majd a dékánhelyettesek záróvizsga jelentése és a fogadalomtétel után az oklevelek és az igazolások átadása következett. A sikeresen záróvizsgázó 181 hallgató mintegy 75 százaléka vehette át diplomáját.

Az eseményen – immár 35. alkalommal – három doktori fokozatot nyert doktorjelöltet is felavattak. Állattenyésztési tudományok tudományágban dr. Lőrincz Borbála Aranka és Nguyen Thao Nguyen, a Gazdálkodás- és Szervezéstudományok tudományágban Ágoston Anita kapott doktori fokozatot.

Emellett a habilitált doktori címeket is átadták. A Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban Dr. Csáfor Hajnalka egyetemi docens, Dr. Schmidt Andrea és Dr. Zádori Iván egyetemi adjunktusok vehették át a címet.

Az eseményen elismerő címek, kitüntetések is gazdára találtak. A Kaposvári Egyetem Szenátusa címzetes egyetemi tanár címet adományozott Dr. Genzwein Ferencnek, a szakmai életpályája és a Gazdaságtudományi Kar oktatási és egyéb szakmai, közéleti tevékenységének segítése, az abban való aktív részvétel elismeréseként.

Dr. Oroszi Sándor professzor pedig kiemelkedő szakmai és oktatói tevékenysége, a Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolában kifejtett munkája elismeréseként Professzor Emeritus címet vehetett át. 

A Kaposvári Egyetemért Emlékérem büszke tulajdonosa Gedővári Ferenc lett, aki közel 30 éven át végzett példamutató, magas szakmai minőségű, kiváló munkát.

A diplomaosztó ünnepségen immár hetedik alkalommal adták át a Geszti Szilárd Díjat. Dr. Geszti Szilárd emlékének méltó megőrzéséért a család és a közeli barátok alapítványt hoztak létre, amely célja, a Gazdaságtudományi Karon kiemelkedő tudományos és tanulmányi tevékenységet folytató hallgatók anyagi és erkölcsi támogatása. A Kuratórium ez alkalommal Bereczki Csaba Nándornak, Gazdasági és Vidékfejlesztési Agrármérnök hallgatónak ítélte oda a díjat.

A diplomaosztó ünnepségen köszöntötték azokat is, akik az elmúlt időszakban rangos elismeréseket vehettek át. Emellett ismertették a Tudományos és Diákköri Konferencia eredményeit és díjazottjait is.

Kaposvár városa pedig átadta elismerését a legjobban teljesítő kaposvári hallgatóknak.

 

Galéria

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat