fbpx
2018. január 29.

8 milliárdos fejlesztés

Összesen mintegy 8 milliárd forintot nyert egyetemünk az EFOP Program keretében

Összesen mintegy 8 milliárd forintot nyert egyetemünk az EFOP Program keretében – a részleteket Prof. Dr. Tossenberger János kutatásfejlesztési-és innovációs rektorhelyettes ismertette egy hétfői sajtótájékoztatón.

Infrastrukturális beruházások, oktatás- és kutatásfejlesztés is megvalósul abból a 8 milliárd forintból, amelyet egyetemünk az EFOP Program keretében nyert el.

„Önállóan 5, konzorciumi partnerként pedig 8 milliárd forintot fordíthatunk erre a három területre. Az egyetemeknek elemi érdekük és kötelességük is, hogy éljenek a pályázati lehetőségekkel. Ebben élen jár a Kaposvári Egyetem annak érdekében, hogy maradéktalanul teljesítse vállalt feladatait és megfeleljen a 21. század kihívásainak”

erről beszélt egy hétfői sajtótájékoztatón Prof. Dr. Tossenberger János kutatásfejlesztési-és innovációs rektorhelyettes. Az egyetemi vezető hozzátette: az 1,2 milliárd forintos infrastrukturális beruházás részeként fejlesztik a távoktatást, amelynek köszönhetően új idegenynyelvű képzések indulhatnak külföldi hallgatók számára.

Gelencsér Attila Kaposvár országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón elmondta: Kaposvárra és környékére 55 nyertes pályázóhoz mintegy 13 milliárd forint érkezett, ebből 8 milliárd forintot a Kaposvári Egyetem használhat fel. A politikus kiemelte: az EFOP Program az élet legkülönbözőbb területein segíti az itt élőket. Így az összegből jut felzárkóztatásra, oktatásfejlesztésre, lelki gondozásra, pályaorientációra és lelki gondozására.

A sajtótájékoztatón részt vett Biró Norbert a megyei közgyűlés elnöke és Bogdán Imre a Napkerék Egyesület elnöke is. A Somogy Megyei Önkormányzat az elnyert 75 millió forintot a hátrányos helyzetűek támogatására fordítja. A Napkerék Egyesület pedig több mint 200 millió forinthoz jutott, amelyből a nehéz helyzetben lévő családok felemelkedését segítik majd.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat