2018. március 07.

Búcsú Paál Lászlótól

Búcsú Paál Lászlótól

85 éves korában elhunyt Paál László, a Kaposvári Egyetem egykori oktatója, aki több nemzedéket tanított hitelességre, a szakma tiszteletére és emberségre.

Tanárként indult, ám a sajtó hamarosan elragadta. Marcaliból a megyeszékhelyre kerülve a hetvenes évek somogyi sajtójának karizmatikus alakja lett. A napilap szerkesztősége minden időben őrlőmalomként forgatja a hozzá közel kerülőket. Paál László azonban türelmes, körültekintő, higgadt embere volt a Somogyi Néplapnak. Nem harsány, szenzációkat hajhászó, de mindenkor az igazságot kutató, a folyamatokat elemző újságíró. Főszerkesztő-helyettesként is a legfontosabb volt számára a minden időben való hitelesség.

1983-ban került a Kaposvári Tanítóképző Főiskolára. Nagy elánnal kezdett az oktatói munkába, melegszívű, nyílt, a hallgatókat megbecsülő tanár hírében állt. Segített, eligazított, orientált és irányított több nemzedéket. Csaknem negyed évszázadon át, mert nyugdíjasként is szükség volt munkájára. Közben tudományos munkát is folytatott. Neki köszönhetjük a hiánypótló munkát, Somogy sajtótörténetének megírását. Somogy sajtótörténetének, aminek mostantól már ő is része lesz, az idők végezetéig.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat