2018. március 14.

A márciusi ifjak hősiességére emlékeztünk

A március ifjak hősiességére emlékeztünk.

"Az 1848/49-es szabadságharc ifjainak áldozatkészsége arra tanít minket, hogy nem mondjunk le álmainkról és a jövőbe vetett hitünkről" – erről beszélt Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor egyetemünk ünnepi megemlékezésén. Az eseményt a Rippl-Rónai Művészeti Kar elsőéves színművész hallgatóinak műsora tette még felemelőbbé.

Verses-zenés műsorral idézték fel az 1848/49-es szabadságharc szellemiségét és hangulatát egyetemünk elsőéves színművész hallgatói. Bozsik Yvette és Sarkadi-Kiss János osztályának előadását követően Prof. Dr. Szávai Ferenc mondott ünnepi beszédet.

A fiatalok mindig merik vállalni, hogy elsöprik a történelmet. Ez történt 170 évvel ezelőtt is, amikor a magyar ifjúság a hazaért és a haladásért harcolt. Azért, hogy Magyarország egy feudális rendszerből modern európai nemzetté váljon

– fogalmazott a rektor. Kiemelte, hogy Jókai Mór, Petőfi Sándor, Széchenyi István és a többi forradalmár kiállása, hőstettei arra tanítanak bennünket, hogy nem mondjuk le álmainkról, a jövőbe vetett hitünkről és közösen vívjuk meg a mai kor harcát.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat