fbpx
2018. április 11.

A művészet hidat képez a nemzetek között

Fotók és absztrakt alkotások a Rippl-Rónai Művészeti Kar Galériájában.

Az izraeli és a magyar is alkotó, büszke nemzet – erről beszélt a Rippl-Rónai Művészeti Kar Galériájába érkezett különleges kiállítás megnyitóján Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor. A tárlaton dokumentarista fényképek, valamint absztrakt képzőművészeti alkotások mutatják be a zsidó állam megalakulását.

A művészet mindig hidat képez két nemzet között – hangsúlyozta Yossi Amrani, Izrael nagykövete Zoltan Kluger és Dan Reisinger kiállításának megnyitóján. A Rippl-Rónai Művészeti Kar Galériájában Dr. Hatos Pál dékán köszöntötte a jelenlévőket. Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor pedig arról beszélt, hogy az izraeli és a magyar államot is alkotó emberek gyarapítják. Hozzátette: Ilan Mor, korábbi nagykövet ötször járt a Kaposvári Egyetemen, és tiszteletbeli doktori címet is kapott. Yossi Amrani pedig már második alkalommal érkezett a Campusra.

A tárlat egyik különlegessége, hogy korabeli dokumentarista fényképek, valamint absztrakt képzőművészeti alkotások együtt jelenítik meg a zsidó állam létrejöttének eseményeit, történéseit.

A kiállítás megnyitóján részt vett Dr. Mátrai Márta háznagy is.

Az alkotások április 20-áig láthatóak a Rippl-Rónai Művészeti Kar Galériájában.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat