fbpx
2018. máj. 14.

"A bizalomra épül a helyi termékek eladása"

A helyi termékek piacra jutásának lehetőségeiről tanácskoztak a Vármegyeházán.

Már három éve segíti a somogyi kistermelők piacra jutását a Helyi Termék Nap. Pénteken egy workshop keretében tanácskoztak a szakemberek a kaposvári Vármegyeházán. Az eseményen Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja azt hangsúlyozta: a helyi élelmiszerek legfontosabb tulajdonsága bizalmi értékük.

Egyre tudatosabbak a fogyasztók és az étteremtulajdonosok is, akik szívesen választják a helyi termékeket, élelmiszereket. Ám, még van hová fejlődni – hangzott el a kaposvári Vármegyeházán tartott workshopon. A konferencián Dr. Szigeti Orsolya a Gazdaságtudományi Kar dékánja előadásában a helyi élelmiszerek piacra jutásának lehetőségeit mutatta be. Mint kiemelte: többek között hatékonyabb kommunikációra lenne szükség a termelők a fogyasztók valamint a gasztronómia szereplői között. Hozzátette: a magas minőség mellett a megkülönböztető csomagolás, az egységes jelölés is hozzájárulhatna ahhoz, hogy növekedjen a helyi termékek bizalmi értéke.

A workshopon Vrancsik Tibor az őstermelők, Ivánfi Balázs az Erzsébet Sörház tulajdonosa pedig a vendéglátósok szemszögéből beszélt a helyi termékek fontosságáról és a népszerűsítési lehetőségekről.

A kezdeményezéshez immár második alkalommal csatlakozott a Somogy Megyei Önkormányzat, és a Foglalkoztatási Paktum. A cél, hogy összehozzák a termelőket és a fogyasztókat.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 2015 óta rendezi meg a helyi termék napot. Legközelebb május 17-én, a Kaposvári Egyetemen, a Senior Egyetem program keretében várják az érdeklődőket.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat