fbpx
2018. máj. 15.

Nincs megállás – Újabb filmes díjat kapott hallgatónk

Szeged Város Díját kapta Helstáb Martin a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon

Szeged Város Díját kapta Helstáb Martin a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol több mint 400 alkotás mérettette meg magát. A Kaposvári Egyetem hallgatója Az egér, aki egér akart lenni című kisjátékfilmjéért vehette át az elismerést.

A világ minden tájáról érkeztek filmek a Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra, amelynek egyik célja, hogy emléket állítson az Oscar-díjas magyar operatőrnek. Idén a tavalyinál jóval több, mintegy négyszáz alkotás versengett az elsőségért. A fesztivál fődíját a hang" című angol kisjátékfilm kapta. Szeged Város Díját pedig a Kaposvári Egyetem hallgatója, Helstáb Martin vehette át. A fiatal tehetség alig két hete hozta el a Ceglédi Filmfesztivál egyik fődíját a Meg kell dögleni című alkotásáért. Most Az egér, aki egér akart lenni című filmért zsebelhette be az elismerést.
A rövidfilm egy számítógépes egér történetét meséli el, aki, miután leváltották, elindul, hogy a természetben igazi egérként élhessen tovább. A zsűri a seregszemlén az egyedi képi világát, kísérletező technikáját emelte ki, mindemellett az alkotás ötletének erejéről, a film gondolati hátteréről is elismerően szóltak.
A fesztivál szeretne teret adni a fiatal tehetséges operatőröknek, hiszen Zsigmond Vilmos is segítettek az ifjú filmesek karrierjét.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat