fbpx
2018. május 30.

Három évtizede sikeres a Nyúltenyésztési Tudományos Nap

30. Nyúltenyésztési Tudományos Nap

Optimizmus, fanatizmus, tudományos igényesség, jeltolmács nélküli kommunikáció és küzdő szellem, mindezeknek köszönhető, hogy immár harminc éve sikerrel rendezik meg a Kaposvári Egyetemen a Nyúltenyésztési Tudományos Napot - erről beszélt Prof. Dr. Tossenberger János dékán, rektorhelyettes az esemény ünnepélyes megnyitójàn. A szerdai konferencián 13 előadás hangzott el, ez alkalommal Mexikóból és Csehországból is érkeztek neves szakemberek.

 

A konferenciát 1989-től minden évben megrendezik, idén a magyar előadásokat vezető kutatók és PhD hallgatók tartották meg. Prof. Dr. Tossenberger János szerint az egyik legnagyobb eredmény, hogy a termelő szférát is sikerül megszólítani. Ez azt jelenti ugyanis, hogy a tudományos eredmènyeket a gyakorlatban is lehet hasznosítani.

Szendrő Zsolt akadémikus - a szakmai nap alapítója - az elmúlt három évtizedet értékelte. Míg Juráskó Róbert a nyúltenyésztés aktuális helyzetét elemezte. A szakemberek hangsúlyozták: a nyúlhús 97 százaléka továbbra is exportra megy. Épp ezért kiemelt cél a nyúlhúsfogyasztás ösztönzése, a kampánnyal elsősorban a fiatalabb korosztályt szólítanák meg.

A résztvevők a nyúltenyésztés teljes vertikumát felölelték: egyetemen és kutatóintézetben dolgozó oktatók, kutatók és hallgatók, a nyúlágazat vezető szakemberei (takarmánygyártók, vágóhidak képviselői) és nagyszámú termelő.

Idén is képviseltették magukat külföldi szakemberek, ezúttal Mexikóból és Csehországból érkeztek előadók.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat