fbpx
2018. június 26.

A visegrádi országok közterein hallgatóink alkotásai

A visegrádi országok közterein hallgatóink alkotásai

A Kaposvári Egyetem két egykori hallgatójának fotói is láthatóak Budapest utcáin. A YOUNG VISEGRAD PHOTOGRAPHY közterületi kiállítás a Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából nagyméretű plakátokon ad válogatást a visegrádi országok kiemelkedő művészhallgatóinak alkotásaiból.

Belicza László Gábor és Biró Dávid 2016-os diplomamunkáját is megcsodálhatják a járókelők és a művészetkedvelők a fővárosban. A Kaposvári Egyetem volt fotográfia szakos hallgatóinak alkotásait is beválogatták a YOUNG VISEGRAD PHOTOGRAPHY közterületi kiállításra. A V4 országok frissdiplomás fotográfusai több mint 100 nagyméretű citylight plakáton mutatkozhatnak be. A különleges tárlatot a Visegrádi Csoport magyar elnöksége alkalmából hívták életre.

A kiállítás anyagát a Visegrádi Együttműködés valamennyi országában bemutatják. Prágában és Pozsonyban egy-egy nagyszabású regionális kulturális eseményhez kapcsolódva, Lengyelországban pedig Szczecinben, a neves nemzetközi könyvvásár keretében szervezett tárlaton.
A programban a V4 országok összesen hét művészeti felsőoktatási intézménye vesz részt, a válogatásba 15 frissdiplomás fotográfushallgató, köztük Belicza László Gábor és Biró Dávid alkotásai kerültek be.

A cél, hogy kihozzák az alkotásokat a múzeumok falai közül és közvetlenebb kapcsolatot teremtsen a kortárs fotóművészet és az érdeklődők között.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat