fbpx
2018. június 29.

Diplomaeső – több százan ünnepelhettek

Diplomaeső az egyetemen! Több száz végzett hallgató ünnepelhetett!

Presztízst, erőt, magasabb jövedelmet és szabadabb életpályát biztosít a diploma – erről beszélt Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor a pénteki oklevélátadó ünnepségen. A Kaposvári Egyetemen mintegy félezer végzős hallgató ünnepelhette tanulmányai befejezését.

 "Mi bízunk hallgatóink kreativitásában, egyéni képességeikben. Hisszük, hogy megtalálják boldogulásukat"

– ezekkel a szavakkal köszöntötte a frissdiplomásokat a délelőtti oklevélátadó ünnepségen Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor.

A köszöntő után a Rippl-Rónai Művészeti Kar elsőéves színművészhallgatói adtak színvonalas verses-zenés műsort. Majd a dékánhelyettesek záróvizsga jelentése és a fogadalomtétel után az oklevelek és az igazolások átadása következett.

Az eseményen – immár 36. alkalommal – hét doktori fokozatot nyert doktorjelöltet is felavattak. Állattenyésztési tudományok tudományágban Frank Krisztián, Kachlek Mariam-Lilia és Lanszkiné Széles Gabriella Edit, míg Gazdálkodás- és Szervezéstudományok tudományágban Jankovics Péter, Major Anita, Pál Tamás Erik és Szabó-Szentgróti Eszter kapott doktori fokozatot.

Emellett a habilitált doktori címeket is átadták. Állattenyésztési tudományok tudományágban Dr. Matics Zsolt egyetemi docens, tanszékvezető, míg a Gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban Dr. Constantinovits Milán György egyetemi docens vehette át a címet.

Az eseményen elismerő címek, kitüntetések is gazdára találtak. A Kaposvári Egyetem Szenátusa címzetes egyetemi tanár címet adományozott Dr. Hadjiev Janakinak a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Baka József Diagnosztikai, Onkoradiológiai, Kutatási és Oktatási Központ igazgatójának és helyettesének Dr. Bajzik Gábornak. Emellett Dr. Donkó Tamás kutató agrármérnök, Dr. Garamvölgyi Rita a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Dr. Baka József Diagnosztikai, Onkoradiológiai, Kutatási és Oktatási Központ Kutatási Osztályának vezetője és Dr. Petneházy Örs kutató állatorvos is átvehette a címzetes egyetemi docens címet. Dr. Szente Viktória és Dr. Nagy Imre a Gazdaságtudományi Kar oktatói az oklevélátadó ünnepségen vehették át egyetemi tanári kinevezésüket.

A Rippl-Rónai Művészeti Kar 2012-ben alapított Artcadia-díját ezúttal Gál Laura Gyöngyi mesteroktató érdemelte ki.

Dr. Balogh László, a Gazdaságtudományi Kar néhai dékánjának emlékére a Baka József Szakkollégium megalapította a Balogh László-díjat, amelyet idén Dr. Gál Veronika Alexandra a Gazdaságtudományi Kar Pénzügy és Közgazdaságtan Tanszék adjunktusa vehetett át.

Az Agrár-és Környezettudományi, a Rippl-Rónai Művészeti valamint a Gazdaságtudományi Kar hallgatói után délután a Pedagógiai Kar frissdiplomásai is átvehették okleveleiket.

"Önökön múlik a jövő, hogy milyen lesz a jövő nemzedéke. A pedagógusi pálya ugyanis nemcsak egy szakma, hanem hivatás"

– fogalmazott köszöntőjében Prof. Dr. Végvári György egyetemünk stratégiai-és oktatásfejlesztési rektorhelyettese.

A záróvizsga jelentés és a fogadalomtétel után a Pedagógiai Kar hallgatói is megkapták okleveleiket.
Az eseményen további elismerések is gazdára találtak. Életmű Díjat kapott Deutsch Istvánné szakvezető pedagógus, Kari Díjat vehetett át Velner András főiskolai docens, Gara Katalin gyógypedagógus valamint Dani Józsefné gazdasági ügyintéző.

A tanulmányi és közösségi munkáért, a példamutató és kötelességtudó magatartásáért hallgatói díjat érdemelt ki Ullmann Dóra és Nikolics Bettina.

A délelőtti és délután diplomaosztó ünnepségen további díjakkal ismerték el a példaértékű munkát, emellett köszöntötték azokat is, akik az elmúlt időszakban rangos elismeréseket vehettek át. Továbbá ismertették a Tudományos és Diákköri Konferencia eredményeit és díjazottjait is.

 

Fotók (Flickr)  

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat