fbpx
2018. július 02.

Díjat kapott Kerekes Sándor professzor

Díjat kapott Kerekes Sándor professzor

Egyetemi tanárként, de oktatói elhivatottságán túl is próbál hatni azokra, akiknek hatalmukban áll tenni a fenntartható fejlődés érdekében – többek között ezért érdemelte ki Prof. Dr. Kerekes Sándor a Justitia Regnorum Fundamentum díjat. A Kaposvári Egyetem egyetemi tanára pénteken, Budapesten az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában vehette át az elismerést.

A Justitia Regnorum Fundamentum díjat az ombudsmanok 2007-ben alapították. Az elismerést azon személyek kaphatják meg, akik az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt értek el.

Idén Prof. Dr. Vékás Lajos jogtudós, akadémikus, Mayer Éva a Barátság kulturális és közéleti folyóirat felelős szerkesztője, valamint Prof. Dr. Kerekes Sándor környezetgazdász, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára érdemelte ki az elismerést.

Egyetemünk egyetemi tanárának méltatásában elhangzott: Kerekes Sándor professzor egyetemi tanárként is, de oktatói elhivatottságán túl is próbál hatni azokra a politikusokra, hivatalnokokra, gazdasági vezetőkre, akiknek hatalmukban áll tenni a fenntartható fejlődés érdekében. Hozzátették: a környezet-gazdaságtant a bevettnél szélesebb körben határozza meg, a környezet megóvását az erős államtól várja. Több együttműködést és az egymásrautaltság elismerését sürgeti a gazdasági szférák között, mondván, hogy a világ különben nem bírja ki a féktelen fogyasztás okozta környezetszennyezést. Justitia Regnorum Fundamentum díj köszönet a több évtizedes közös munkáért és mindazért, amit Kerekes Sándor professzor pályafutása során a jövő nemzedékek érdekében tett.

Az elismeréseket Dr. Székely László, az alapvető jogok biztosa, valamint Szalayné Sándor Erzsébet nemzetiségi és Bándi Gyula jövő nemzedékekért felelős biztoshelyettesek az ombudsmani hivatal megalakulásának évfordulóján átadták át.

A Kaposvári Egyetem vezetése szívből gratulál a magas rangú elismeréshez Kerekes Sándor professzornak.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat