fbpx
2018. július 04.

Rekordszámú nevezés érkezett a Junior Lovastorna Európa-bajnokságra

13 ország mintegy 250 versenyzője érkezik augusztus 1-5. között Kaposvárra a Junior Lovastorna Európa-bajnokságra

13 ország mintegy 250 versenyzője érkezik augusztus 1-5. között Kaposvárra a Junior Lovastorna Európa-bajnokságra. A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia az 1996-os, 2007-es és 2014-es kontinensviadal valamint a tavalyi nagy sikerű Póni Eb után ismét egy nívós nemzetközi versenyek ad otthont.

39 női, 19 férfi, 11 páros versenyző és 11 csapat nevezett a kaposvári megmérettetésre, amely rekordnak számít a junior Eb-k történetében. Magyarország mellett további tizenkét ország fiataljai mutatják meg tudásukat augusztus 1-5. között a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémián. Így Németország, Hollandia, Ausztria, Finnország, Svédország, Olaszország, Nagy-Britannia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Dánia és Csehország ifjú lovastornászait is láthatja majd a nagyközönség.

Kaposvárt – az elmúlt időszakban több nemzetközi versenyen is diadalmaskodó – Király Ákos képviseli majd.

A Junior Európa-bajnoksággal párhuzamosan egy nívós nemzetközi lovastorna versenynek is otthon ad a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia. A szakágban különös jelentősége van a megmérettetésnek, hiszen a sportolók számára ez az utolsó esély, hogy kvalifikációt szerezzenek az őszi tyroni Lovas Világjátékokra.

 

Részletes információk, versenykiírás és program a kaposvarvaulting2018.com oldalon.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat