fbpx
2018. július 04.

A színház a közös nyelv a nemzetközi táborban

VII. Nemzetközi Színházi Műhely

Más-más országból érkeztek mégis egy közös nyelvet, a színház nyelvét beszélik. Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Színházi Műhelyt a Kaposvári Egyetemen. A magyar, orosz és az olasz hallgatók ezúttal a Shakespeare Rómeó és Júliáját állítják közösen színpadra.

Igazán nemzetközire sikerült az idei tábor, hiszen az orosz és olasz hallgatók mellett román, spanyol és kazah partnerek is segítik a munkát. Az itt töltött idő során hidakat építünk a nemzetek közé – fogalmazott a szerdai sajtótájékoztatón Vidnyánszky Attila. Egyetemünk művészeti rektorhelyettese, a Nemzeti Színház igazgatója kiemelte: ez a kurzus hatalmas fejlődési lehetőség, hiszen itt ki lehet küszöbölni a hiányosságokat. Hozzátette: fontos, hogy el tudjuk helyezni hazánkat és a kaposvári képzést Európa színházi térképén.

A magyar, orosz és az olasz hallgatók ezúttal Shakespeare Rómeó és Júliáját állítják közösen színpadra. A 80 fiatal csoportokban dolgozik és saját elképzeléseik szerint alakítanak a darabon, amelyet hallgatótársaik rendeznek. A tábor egyik legfontosabb célja, hogy a különböző kultúrából érkező színésznövendékek tanuljanak egymástól.

A Shakespeare legismertebb drámáját július 8-án öt különböző feldolgozásban mutatják be a hallgatók. 

Az esemény főszervezője és művészeti vezetője Kozma András.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat