fbpx
2018. július 04.

Fődíjat nyertek üzleti tervükkel hallgatóink

Nemzetközi üzleti terv versenyt nyertek hallgatóink

Nemzetközi üzleti terv készítő versenyt nyertek a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói. A díjakat szerdán adták át a campuson.

"A verseny elért siker a bizonyíték arra, hogy a Kaposvári Egyetem a gyakorlatban is hasznosítható tudást ad át a hallgatóinak."

– fogalmazott köszöntőjében Dr. Szigeti Orsolya dékán.

A fiatalok egy gyermektáboroztatással foglalkozó céget és annak online platformját hozták létre, kreatív ötleteikkel és koncepciójukkal pedig a szakmai zsűrit is megnyerték. A megmérettetés része az ECOTOP2 projektnek, amelynek elsődleges célja ökoturizmus erősítése. Az angol nyelvű versenyen 10 hazai és külföldi egyetemi csapat mérte össze tudását és kreativitását. A fiataloknak egy, az ökoturizmushoz kapcsolódó üzleti tervet kellett készíteniük. A zsűri első körben értékelte a feladatokat, majd közös munkát kért a hasonló profilú versenyzőktől.

A Kaposvári Egyetem fiataljai Öko Kids néven egy franchise rendszerben működő ökoturisztikai gyermektáboroztatással foglalkozó céget hoztak létre, amelyhez egy online foglalási oldalt is készítettek. Hallgatóink koncepciója meggyőzte a szakmai zsűrit, így elnyerték a fődíjat egy drprezi.com oktatást, amellyel elsajátíthatják a kreatív prezentáció-készítés alapjait. Emellett egy tanácsadási szolgáltatást is kiérdemeltek, de ellátogathatnak egy gyenesdiási ökoturisztikai szálláshelyre és a kaproncai Reneszánsz Fesztiválra is.

Az ajándékokat ünnepélyes keretek között csütörtökön vehették át a csapatok, akiket Dr. Szigeti Orsolya dékán és Verger Renáta a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara projektmenedzsere is köszöntötte.

Hamarosan újabb kihívás vár a vállalkozó kedvű egyetemistákra, akik ezúttal online térben álmodhatnak meg egy ökoturisztikai vállalkozást álmodhatnak meg. A szimulációs játék segítségével pedig az is kiderül, hogy meghozott döntések és elképzelések működőképesek és eredményesek-e.

A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 részeként elsősorban a régió ökoturisztikai szolgáltatóinak versenyképességét fejlesztik. Az ECOTOP2 egy több mint egy éves, 2018 szeptemberében záruló program, amelynek során nyelvtanfolyamokkal, marketingképzésekkel és szakmai tanácsokkal is támogatják az ökoturisztikai szolgáltatásokat nyújtó szervezeteket. Ennek részeként valósult meg az üzleti terv készítő verseny is. A Kaposvári Egyetem elsősorban tudásbázist biztosít. Ennek keretében valósult meg a hallgatócsere program, de készül egy tanulmány is, amelyben azt vizsgálják, hogy milyen módon lehet bevonni az ökoturizmusba a régióban élő romákat.

A Programban a Krizseváci Agrár Egyetem, a Koprivnicai Turisztikai Hatóság, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Kereskedelemi és Iparkamara valamint a Kaposvári Egyetem vesz részt.

A csapat tagjai:
Varga Zsófia, kereskedelem és marketing szakos hallgató
Király Martin, pénzügy és számvitel szakos hallgató
Nagy Bernadett, regionális és környezeti gazdaságtan szakos hallgató

Felkészítő tanár:
Dr. Szabó-Szentgróti Eszter, egyetemi tanársegéd, Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat