fbpx
2018. augusztus 07.

Sikeresen lezárult a Lovastorna EB

Junior Lovastorna Európa-bajnokság a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémián

Véget ért a nagyszabású Junior Lovastorna Európa-bajnokság a Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémián. Az elmúlt néhány napban 14 ország 250 sportolója versengett az elsőségért.

Abszolút német sikert hozott a kaposvári kontinensviadal. A hazai rendezésű Európa-bajnokság szervezése a visszajelzések alapján kiválóan sikerült, az eredmények azonban elmaradtak a várttól.

"Már alapvetően rosszul indult a verseny, hiszen Király Ákos cseh lovát Landart kizárták, így gyakorlatilag két óra alatt kellett új másik lovat találnunk"

– elevenítette fel a történteket Villányi Krisztina versenyigazgató.

Király Ákos végül a svájci Amaretto hátán bizonyíthatta tudását, egyre jobban ment neki a verseny, meggyőző utolsó kűrje után végül a hetedik helyen zárt a fiatal sportoló.

"A körülményeket tekintve persze ez is jó eredmény, de mi azért picit jobbat vártunk, főleg, hogy Ákos Amaretton is jól tudott dolgozni"

– értékelte az eredményeket Villányi Krisztina, Ákos edzője.

Az Európa-bajnoksággal párhuzamosan zajlott a CVI nemzetközi verseny is, ahol Bence Balázs lovastornász, a Kaposvári Egyetem hallgatója az előkelő második helyen végzett.

A Kaposvári Egyetem Pannon Lovasakadémia az 1996-os, 2007-es és 2014-es kontinensviadal valamint a tavalyi nagy sikerű Póni Eb után ismét egy nívós nemzetközi versenyek adhatott otthont. Az elmúlt napokban 14 ország 250 sportolója mutatta meg tehetségét.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat