fbpx
2018. szeptember 06.

Hatodszorra is Kutatók éjszakája

Hatodszorra Kutatók éjszakája a Kaposvári Egyetemen

Megelevenedik a robotok világa, lesz matematikai játszóház és bárki kipróbálhatja, milyen lenne szinkronszínésznek – többek között ezt kínálja a Kutatók Éjszakáján a Kaposvári Egyetem. Intézményünk szeptember 28-án közel hetven színes programmal készül, kiemelt cél a kutatói pálya népszerűsítése.

A Kaposvári Egyetem immár hatodik alkalommal szervezi meg nagy sikerrel a Kutatók Éjszakája Programsorozatot. Idén a programok jelentős része kötődik a mese világához, de a robotokat is jobban megismerheti az, aki ellátogat szeptember 28-án a Kaposvári Egyetemre. A hagyományokhoz híven ezúttal is betekintést nyerhetünk a PET MR, PET CT gépek működés közbeni rejtelmeibe. Emellett interaktív bemutatók, matematikai játszóház valamint rádió és szinkrongyakorlat is várja az érdeklődőket. Kiderül mi a "marha jó" steak titka, ahogy az is csak a mesékben ravasz-e a róka.

Az esemény célja a szórakoztatáson túl, hogy népszerűsítse a kutatói pályát. Ahogy Prof. Dr. Tossenberger János kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettes a tavalyi megnyitón fogalmazott:

"Fontos tudatosítani, hogy a kutatók nem valami rózsaszínű ködben úszkáló földöntúli lények, hanem hús-vér emberek, akik speciális ismereteikkel, tudásukkal a társadalomért dolgoznak."

Épp ezért a Kaposvári Egyetem olyan programot kínál, amely felkelti a társadalom legszélesebb körének érdeklődését.

A Kutatók Éjszakáját az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára azért, hogy megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, népszerűsítse a természettudományokat. Évente mintegy 30 városban, közel 2000 programot tartanak ezen a napon.

 

Kutatók Éjszakája hivatalos honlapja www.kutatokejszakaja.eu, ahol megtalálják a részletes programot.

Kutatók éjszakája a Kaposvári Egyetemen 2018. szeptember 28.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat