fbpx
2018. szeptember 07.

Egyetemünk polgáraivá váltak

Tanévnyitó ünnepség a Kaposvári Egyetemen

„Erkölcsi kötelességünk, hogy korszerű tudást adjunk át hallgatóinknak. Célunk egy modern fenntartható szolgáltató egyetem megteremtése” – erről beszélt pénteken a Kaposvári Egyetem ünnepélyes tanévnyitóján Prof. Dr. Szávai Ferenc. A rektor kiemelte: fontos visszajelzés, hogy a demográfiai válság ellenére is sikerült növelni a hallgatói létszámot. Jövő héten – a külföldiekkel együtt – mintegy ezer fiatal kezdheti meg tanulmányait a Kaposvári Egyetemen.

 

Az elsőévesek a lehető legjobb döntést hozták, amikor a Kaposvári Egyetemet választották – hangsúlyozta köszöntőjében Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor. A gólyákhoz szólva kiemelte: a biztonság záloga ma a folyamatos fejlődés és átalakulás, ehhez pedig a hallgatók támogatására is nagy szükség van.

Az ünnepi köszöntőt követően a Rippl-Rónai Művészeti Kar másodéves színművész hallgatói adtak műsort. Majd fogadalomtételt követően a karok dékánjai kézfogással köszöntötték az elsőéveseket, akik ezzel hivatalosan is a Kaposvári Egyetem polgáraivá váltak.

Az ünnepsége keretében Prof. Dr. Mézes Miklóst és Prof. Dr. Varga Gyulát a Kaposvári Egyetem tiszteletbeli doktorává és professzorává avatták.

Immár hagyományos az évnyitó keretében adták át a kitüntetéseket és címeket. A Kaposvári Egyetem Szenátusa a Kaposvári Egyetem Életmű Díja kitüntetést adományozta Prof. Dr. Holló István egyetemi tanár részére. A Kaposvári Egyetemért Emlékplakettet ezúttal Prof. Dr. Kerekes Sándor vehette át. A Kaposvári Egyetemért Emlékérmet Buzási Éva formai, tárgyi feldolgozó könyvtáros érdemelte ki. Kovács-Mesterházy Zoltán, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság területkezelési osztályvezetője pedig  címzetes egyetemi docens címet kapott.

Emellett gazdára találtak a Kiváló Dolgozó kitüntetések is. A Kaposvári Egyetem Rektora által adományozott címet ezúttal Bencéné Dr. Fekete Anikó Andrea a Pedagógiai Kar oktatási dékánhelyettese és Sudár Gergő egyetemi tanársegéd, az Agrár- és Környezettudományi Kar Takarmányozástani Intézeti Tanszék munkatársa kapta meg.

A Kaposvári Egyetem Kancellárja pedig Anka Zoltán a Szolgáltatási és Informatikai Igazgatóság Informatikai Osztály informatikusának, Fazekas Nikoletta a Rippl-Rónai Művészeti Kar Médiaművészeti Intézet intézeti titkárának valamint Lengyel Gabriella az Egyetemi Könyvtár szaktájékoztató könyvtárosának munkáját ismerte el a Kiváló Dolgozó kitüntetéssel. A Kaposvári Egyetem Főmunkatársa címet ezúttal Alsó Csaba a Gazdasági és Műszaki Igazgatóság Kontrolling Osztály könyvelője, Berendiás Imre a Gazdasági és Műszaki Igazgatóság gépkocsi sofőrje valamint Nyáriné Stadler Erzsébet a Gazdasági és Műszaki Igazgatóság Pénzügy és Számvitel Osztály ügyintéző könyvelője vehette át. Tóth Ildikó a Kaposvári Egyetem Hallgatói Ügyek Igazgatósága Pedagógus- és Felnőttképzési Központ felnőttképzési koordinátorának munkáját pedig a Kaposvári Egyetem Tanácsosa címmel ismerték el.

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara által adományozott Guba Sándor Emlékérmet Torma Sándornak a Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójának ítélték oda.
Az eseményen nemcsak az elsőéves hallgatókat köszöntötték, hanem azokat is, akik több évtizeddel ezelőtt szereztek diplomát. Az Agrár- és Környezettudományi Kar jubileumi díszoklevelet, aranydiplomát adományozott azoknak a volt hallgatóknak, akik oklevelüket legalább 50 éve kapták meg, hivatásukat pedig legalább 30 éven keresztül eredményesen gyakorolták. A Pedagógia Kar azokat a pedagógusokat köszöntötte, akik 60, illetve 50 éve szereztek diplomát. A Gyémánt és Arany diplomákat ünnepélyes keretek között adták át a tanévnyitón.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat