fbpx
2018. október 12.

Középpontban a migráció

A migráció problémakörét járták körbe a szakemberek pénteken, a Kaposvári Egyetemen.

A migráció problémakörét járták körbe a szakemberek pénteken, a Kaposvári Egyetemen. A XII. Régiók a Kárpát-medencén innen és túl Nemzetközi tudományos konferencián Orbán Balázs miniszterhelyettes előadásában bemutatta, hogyan érinti Magyarország szuverenitását a bevándorlás.

Az eseményt a Kaposvári Egyetem az Egyesület Közép-Európa Kutatására nevű tudományos egyesülettel közösen szervezte meg. A XII. Régiók a Kárpát-medencén innen és túl Nemzetközi tudományos konferencián a migrációról tanácskoztak a szakemberek.

Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor előadásában kiemelte, Európa legnagyobb problémája a munkaerőhiány, amelyre a legjobb megoldás az lenne, ha minden ország a saját népességnövekedését segítené elő.

Prof. Dr. Gazdag Ferenc történész a francia elnök elképzeléseiről szólva úgy fogalmazott:

„Macron egy föderális Európát akar, tehát egyfajta Európa Egyesült Államokat. S, bár nem fogalmazta meg konkrétan, de azt látni kell, hogy ez egy olyan egyesülés, amelyet Macron és Franciaország vezet.”

A konferencián előadást tartott Dr. Orbán Balázs miniszterhelyettes is. A politikus úgy fogalmazott:

„Az Európai Unió komoly demográfiai problémákkal küzd, amelyre jelenleg két választ lehet adni. Az európai elit válasza erre a problémára a bevándorlás. Magyarország azonban azt gondolja, hogy ezzel csak újabb problémát importálnánk Európába és olyan kulturális, közbiztonsági, gazdasági krízishelyzeteket generálnánk, amely nem segítené az európai civilizáció fennmaradását és megerősítését.”

A plenáris ülésen előadást tartott a főszervező Prof. Dr. Gulyás László is, aki az integrációk tapasztalatait összegezte. Dr. Molnár Anna Olaszország, Prof. Dr. Szilágyi István pedig Spanyolország migrációs politikájáról beszélt a konferencián.

Az esemény délután szekcióülésekkel folytatódott.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat