2016. november 29.

Külföldi hallgatók rólunk, magukról

Nemzetközi hallgatóinkEgyre több a külföldről érkezett hallgató a Kaposvári Egyetemen: idén ősszel csaknem százan iratkoztak be a különböző szakokra, majdnem ötven százalékkal többen, mint tavaly. A Nemzetközi Délután róluk szól, nekünk, hogy megismerjük egymást. (Képriport)

 

 

Hogy érzik magukat Kaposváron, az egyetemen a külföldi diákok? Megbirkóznak a tananyaggal? Megtalálják a közös hangot az egyetem oktatóival? Többek között ezekre a kérdésekre kerestük a választ. A beszélgetéshez a közösségi oldalt használtuk, ahogy ezt a hallgatók megszokták.

 

Mikiko Kojima (BA hallgató, elektronikus ábrázolás szak, Japán)

Bár sokkal kisebb város Kaposvár, mint ahogy arra én számítottam, de annál barátságosabb. Szeretek itt lenni és remekül érzem magam a campuson. Ami a tanulást illeti, nos, egyelőre minden rendben, a tanáraink pedig nagyon barátságosak. És ami még fontos, sikerült barátokra is szert tennem.

 

Uday Pratap Singh Hooda (BA hallgató, nemzetközi tanulmányok szak, India)

Óriási mázli, hogy Kaposvárra jöhettem, meg kell, hogy mondjam, a várakozásaimat is felülmúlta. Tetszik az egyetem hangulata, nem harsogó, karnyújtásnyira a természettől, vagyis jó itt lenni a campuson. Nagyra értékelem, hogy a tanárok interaktívak és segítőkészek. A tárgyak, amiket tanulunk roppant érdekesek. Van még valami, ami könnyebbé teszi a beilleszkedést, ez pedig a barátságos fogadtatás: igen, sikerült jó ismerősöket találni, ők a tanulásban is mellettünk vannak.

 

Faeyzh Barhoom (PhD hallgató, Szíria)

Kellemes meglepetés Kaposvár és az egyetem is számomra, az azonban kár, hogy a városban kevesen beszélnek angolul.

 

Dinara Aliyeva (PhD hallgató, Kazahsztán)

Mindenki nagyon megnyerő itt Kaposváron, az oktatók, a hallgatók, tetszenek a tárgyak, amelyeket tanulok. Rövidre fogva: jó itt az egyetemen! Azért mégiscsak kiemelném Kerekes Sándor professzort, aki nemcsak jó előadó, hanem bölcsességével is sokat segít nekem és másoknak is. Többek között a fiamnak, akinek találtunk iskolát és sportklubot, még a kerékpárját is kölcsönadta. Ugyancsak szeretettel tudok beszélni Bertalan Péter tanár úrról, aki végtelen sokoldalú és érdekes előadó a történelem terén is. Ráadásul igazi szív-ember, aki megpróbál mindenkinek kedvére tenni.
Igazán köszönöm a többieknek is, akik szeretettel fogadtak. Többen meghívtak bennünket, a fiammal együtt a saját otthonukba, úgy éreztem magam, mintha odahaza lennénk.
Egyébként már van egy kazah ismerősöm, aki mesterképzésre jár ide, a Kaposvári Egyetemre, jól összebarátkoztunk egy indiai doktorandusszal is.
Summa summarum nagyon büszke vagyok arra, hogy Kaposváron tanulhatok.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat