fbpx
2017. március 23.

A biológia verseny legjobbjait jutalmazzák

fodor verseny

 

Keszthelyi és budapesti diákok teljesítettek a legjobban a Fodor József Országos Biológia Versenyen. A díjazottak pénteken vehetik át jutalmaikat a Kaposvári Egyetemen.

A Fodor József Országos Biológia Verseny két korcsoportjában a keszthelyi Vajda János Gimnázium diákjai, míg a harmadikban a budapesti Eötvös József Gimnázium tanulója szerezte meg az első helyet. Az elsőséget kiérdemlő fiatalok 30 ezer forintos pénzjutalmat vehetnek át, de a többi helyezett sem marad ajándék nélkül. A második helyen végzők - a Kapos Holdig jóvoltából - egy tablettel gazdagodnak, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokát elfoglaló tanulók, egy modern diktafon tulajdonosai lehetnek. A felajánlásoknak köszönhetően pedig a Pécsi Állatkertbe és Katica Tanyára is ellátogathatnak családjaikkal a legjobban szereplő tanulók. Nemcsak a diákokat díjazzák, a tanárok értékes ajándékcsomagokat vehetnek át a Kapos-Coop jóvoltából. A legtöbb tanulót felkészítő pedagógus pedig egy két napos wellness hétvégén, a nagyatádi Hotel Solarban pihenheti ki a verseny fáradalmait.

A Fodor József Országos Biológia Verseny egyik különlegessége, hogy kizárólag szponzori támogatásból szervezik meg, ennek köszönhetőek az országos viszonylatban is értékesnek számító ajándékok és pénzjutalmak. Hazánk legnagyobb biológia versenyére idén 39 város 54 középiskolájának diákjai érkeztek. A megmérettetés egyedülálló, hiszen – a többi eseménytől eltérően - nem az emelt, hanem a középszintű érettségire épül.

A versenyt 8 évvel ezelőtt alapította Dr. Kőmüves Zsolt a Kaposvári Egyetem oktatója. A 40 fővel induló városi megmérettetés a 3. évben már országos eseménnyé nőtte ki magát, azóta ad méltó helyet a versenynek a Kaposvári Egyetem. Az esemény így arra is lehetőséget ad, hogy a diákok személyes benyomást szerezzenek a Kaposvári Egyetemről, megismerhessék az épületeket és a környezetet. Így nem ritka, hogy ma még a középiskolai padokat koptató diákok később hallgatóként térnek vissza a Campusra.

 

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat