2017. április 28.

Ösztöndíj az élsportoló egyetemi hallgatóknak

Ösztöndíj az élsportoló egyetemi hallgatóknak

11 hallgató vehette át élsportolói ösztöndíját pénteken, a Kaposvári Egyetem Rektori Tanácstermében.

Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor arról beszélt: a kitüntetett fiatalok sikere is azt bizonyítja, hogy indokolt az egyetemi sportlétesítményeinek infrastrukturális fejlesztése.

Kosár-és röplabdában, atlétikában és a lovassportokban bizonyítattak azok a tehetséges fiatalok, akik pénteken vehették át élsportolói ösztöndíjukat a Kaposvári Egyetemen. Az egyetem és Kaposvár városa egy 4 millió forintos alapot hozott létre, hogy ezzel segítse a tehetségek szakmai – és sportkarrierjét.

Az ünnepélyes átadón Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor hangsúlyozta: szükséges az egyetem sportlétesítményeinek felújítása, ezért pályázatok segítségével fejlesztenék az infrastruktúrát. Hozzátette: a jelen lévő kitüntetett fiatalok sikerei pedig azt bizonyítják, hogy indokoltak ezek a tervek. A rektor arról is beszélt: az egyetem a tömeg- és élsport mellett egyaránt elkötelezett.

Szita Károly polgármester beszédében kiemelte: meggyőződése, hogy több sportágnak az egyetemen belül kellene helyet kapnia. A városvezető sikernek értékelte, hogy az elmúlt években a kaposvári női röplabda fellegvára lett a Kaposvári Egyetem. Hozzátette: ezek a fiatalok a sport mellett az intézményt is gazdagítják. Emellett megköszönte az egyetem vezetésének, hogy a hallgatók a tanulás mellett a sportolásra is lehetőséget kaptak. Szita Károly arról is szólt: a városban komoly sportlétesítmény fejlesztés zajlik, hiszen nemcsak a régi sportcsarnok újul meg, hanem építenek egy új, modern létesítményt is valamint egy 50 méteres medencét lelátóval.

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat