17 ország legkiválóbb szakemberei, 54 előadás, több mint 100 résztvevő – számokban így foglalható össze a Kaposvári Egyetemen tartott Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia. A 6. alkalommal megrendezett esemény fő témája ezúttal az agrárgazdaság volt...."/>
2017. május 05.

Sikeres volt a ­6. Nemzetközi Gazdaságtudo­mányi Konferencia

Sikeres volt a 6. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia
17 ország legkiválóbb szakemberei, 54 előadás, több mint 100 résztvevő – számokban így foglalható össze a Kaposvári Egyetemen tartott Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferencia. A 6. alkalommal megrendezett esemény fő témája ezúttal az agrárgazdaság volt.

 

Teljesen megtelt a rektori tanácsterem csütörtökön, több mint 100-an voltak kíváncsiak a 6. Nemzetközi Gazdaságtudományi Konferenciára. A hazai és a 17 külföldi országból (Etiópia, Fülöp-szigetek, India, Irak, Jordánia, Kambodzsa, Kazahsztán, Kenya, Kína, Lengyelország, Németország, Nigéria, Oroszország, Szerbia, Szíria, Szlovénia, Vietnám) érkező szakembereket valamint az érdeklődőket Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor köszöntötte.

A délelőtti plenáris ülésen Prof. Štefan Bojnec, a „Strukturális kiigazítás és jövedelem diverzifikáció a mezőgazdaságban”, Prof. Dr. Fertő Imre, „Az európai mezőgazdaság versenyképessége”, Dr. Molnár András „A klímaváltozás hatása a magyar kukoricatermesztésre”, Prof. Dr. Gál Zoltán pedig a „Az állapotátmenet-modell gyengesége Közép- és Kelet-Európában: az FDI szerepe a gazdasági növekedésben és a felzárkózásban” címmel tartott előadást.

A plenáris- és szekcióüléseken a szakemberek a fenntarthatóság, a klímaváltozás, a finanszírozás, a marketing, az agrárpolitika, a fejlesztések, valamint a modellezési és elemzési technikák szemszögéből járták körül az agrárgazdasági témákat.

 

0
0
0
s2smodern
© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.