2017. május 10.

Rektori díszoklevéllel ismerték el Sárközy Pál életművét

Sárközy Pál

Rektori elismerő díszoklevelet adományozott Sárközy Pálnak a Kaposvári Egyetem vezetése. Ezt Dr. Borbás Zoltán kancellár adta át a Párizsban élő festőművésznek, akinek alkotásaiból kedd délután Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatal Galérián nyílt kiállítás.

 

A 89 éves Sárközy Pál 69 éve emigrált a francia fővárosban, magyarságához azonban mindig hű maradt – erről beszélt a kiállítás ünnepélyes megnyitóján dr. Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott kiemelte: kevesen tudják, hogy a festőművész a közigazgatáshoz is több szálon kötődik, hiszen édesapja egykor Szolnok alpolgármestere volt, fia, Nicolas Sarkozy pedig Franciaország köztársasági elnökeként vált ismertté. Az eseményen Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is elismerően szólt Sárközy Pál életéről és munkásságáról.

A Kaposvári Egyetem pedig méltányolva a festő egész életében vallott magyar érzését, máig megőrzött kreatív erejét és művészi munkásságát, rektori elismerő díszoklevelet adományozott Sárközy Pálnak. Ezt ünnepélyes keretek között Dr. Borbás Zoltán kancellár adta át a Franciaországban élő magyar művésznek.

A kiállítás - amely az alkotásokon keresztül a művész több korszakába is betekintést enged – június 8-ig látható a Somogy Megyei Kormányhivatal Galérián.

 

 

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat