2017. május 11.

Workshop a helyi gazdaságért

 Workshop a helyi gazdaságért

A Kaposvári Egyetem kinyitotta a kapuit és jelentős szerepet kíván vállalni a gazdaságfejlesztésben – erről beszélt Dr. Borbás Zoltán kancellár, a Helyi Gazdaságfejlesztési Workshopon, Bőszénfán. Az esemény elsődleges célja az volt, hogy erősítse az együttműködést a gazdasági szféra különböző szereplői között.

 

A Kaposvári Egyetem és a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter szervezésében találkoztak a különböző vállalatok, önkormányzatok, kamarák és az oktatási intézmények képviselői, Bőszénfán.

A Helyi Gazdaságfejlesztési Workshopon Borhi Zsombor Kaposvár alpolgármestere arról beszélt: a város stratégiai ágazatnak tekinti az élelmiszeripart, azokat a cégeket pedig, amelyek magasabb hozzáadott értékkel termelnek, jobban támogatja. Az ágazatban fennálló szakemberhiánnyal kapcsolatban kiemelte: a megyeszékhely különböző támogatásokkal ösztönzi a fiatal szakembereket a helyben maradásra. Hozzátette: az élelmiszeripari cégek fejlődése szempontjából meghatározó, hogy a Kaposvári Egyetemről rengeteg jól képzett munkaerő kerül ki.

Dr. Borbás Zoltán kancellár pedig azt hangsúlyozta: a Kaposvári Egyetem már a fokozatváltás előtt megfogalmazta: komoly szerepet kíván vállalni a gazdaságfejlesztésben. Ennek érdekében a jövőben rendelkezésére álló uniós forrásokat nem csupán elkölti, hanem minden esetben értéket állít majd elő, lesz valós kézzel fogható kimenetel. Ez a záloga annak, hogy az egyetem jelentősen hozzájáruljon a helyi gazdaság fejlesztéséhez - fogalmazott a kancellár. Kiemelte: soha nem látott mértékű fejlesztés valósulhat meg, hiszen mintegy 7 milliárd forintos forrást nyert el önállóan az egyetem. Konzorcium partnerként pedig további 20 milliárd forintra pályázott sikeresen.

Dr. Borbás Zoltán a jelenlévőket arra bíztatta: használják bátran a Kaposvári Egyetemet, ötleteikkel keressék az intézményt. Emellett pedig az egyetem is megpróbál új, innovatív kezdeményezésekkel előállni. Példáként említette a startup kurzust, amelynek köszönhetően a hallgatók már valódi, gyakorlati szaktudással felvértezve hagyhatják el az intézményt és válhatnak sikeres vállalkozóvá.

Az eseményen a gazdasági szereplők együttműködésének fontosságáról beszélt Szommerné Egyed Linda, a Dél-Dunántúli Regionális Élelmiszer Innovációs Klaszter elnöke, Weisz Margit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeripari referense és Dr. Szigeti Orsolya, a Kaposvári Egyetem egyetemi docense is.

A program a Kaposvári Egyetem az EFOP-3.6.1 -16-2016-00007-es azonosítószámú „Intelligens szakosodási program a Kaposvári Egyetemen” című projekt keretein belül valósult meg.
0
0
0
s2smodern
© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.