2017. június 01.

Sikeres volt a 29. Nyúltenyésztési Tudományos Nap

A nyúltenyésztés jövőjéről tanácskoztak

A Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karán május 31-én rendezték meg a 29. Nyúltenyésztési Tudományos Napot. A rendezvény a Földművelésügyi Minisztérium Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar és a Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közös szervezésében valósult meg.

Az évente megrendezett konferencia szakmai színvonalának elismeréseként a rendezvényt jelenlétével megtisztelte Dr. Nagy István a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is. Megnyitó beszédében megemlítette a hazai nyúltenyésztés és a magyarországi nyúlhúsfogyasztás népszerűsítésének fontosságát, és kiemelte a kaposvári nyulas kutatócsapat nemzetközileg is elismert tevékenységét. A konferencián a kutatókon kívül a nyúltenyésztés minden fontos területének képviselői is részt vettek.
A szervezők összesen 12 előadást fogadtak el közlésre, melyek írott változatát, a szokásoknak megfelelően, egy szerkesztett kiadványban jelentették meg. A szakmai nap bevezető előadását a nyúlhús-termelés jövőbeni kilátásairól Dr. Marco Cullere tartotta, aki a Padovai Egyetem (Olaszország) nemzetközileg is elismert fiatal kutatója. A konferencia további részében a nyúltenyésztés számos aktuális és a jövőben aktuálissá váló tudományos és gazdasági kérdéseivel foglalkozó előadások hangzottak el.
A konferenciát követően a WRSA (Nyúltenyésztők Tudományos Világszövetsége) Magyar tagozata is megtartotta szokásos éves taggyűlését.

 

0
0
0
s2smodern
© 2017 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.