2017. június 08.

Erősödő olasz kapcsolatok

 

Perugiai Egyetem (Università degli Studi di Perugia) és Tusciai Egyetem (Università degli Studi della Tuscia)

Tovább szélesíti olasz kapcsolatait a Kaposvári Egyetem. Prof. Dr. Végvári György stratégiai és oktatásfejlesztési rektorhelyettes nemrégiben Olaszországban folytatott sikeres tárgyalásokat. Így már jövőre megvalósulhat az oktató és hallgatócsere a Perugiai Egyetemmel (Università degli Studi di Perugia) és a Viterbo-ban található Tuscia Egyetemmel (Università degli Studi della Tuscia).

Elsősorban a növénytermesztési, állattudományi és ezen belül a KE Egészségügyi Központban zajló állattani kutatások iránt érdeklődött a Tuscia Egyetem Agrártudományi- és Erdészeti Kar vezetése. Prof. Dr. Végvári György Prof. Dr. Nicola Lacetera dékánnal tárgyalt a lehetséges együttműködésről Viterboban. A szerződést előkészítették, így a következő tanévben agrár- és közgazdaságtudományi területen is lehetőség nyílik oktató és hallgatócserére. Hasonlóan pozitív eredmény született a Perugiaiban is, ahol Perugia Egyetem Agrár, Élelmiszer- és Környezettudományi Kar külügyi kapcsolatainak vezetőjével, Dr. Luigi Russi professzorral tárgyalt egyetemünk rektorhelyettese.

Az olasz intézményekkel kötött együttműködési megállapodást a korábbi szakmai kapcsolatoknak köszönhetően sikerült megvalósítani. Így az Erasmus+ Program keretében újabb két olasz intézményben szerezhetnek tapasztalatot a Kaposvári Egyetem oktatói, hallgatói, a kaposvári Campusra pedig olasz oktatók és hallgatók érkezhetnek az együttműködés jegyében.

A külföldi kapcsolatépítés a jövőben is tovább folytatódik. Prof. Dr. Végvári György rektorhelyettes előremutató tárgyalásokat folytat a giesseni Justus Liebig Egyetemmel valamint a bécsi BOKU-val (Universität für Bodenkultur) is. Az elért eredményekről részletesen beszámolunk majd honlapunkon.

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat