2017. június 16.

Ismét összefognak a somogyi tejért

Ismét összefognak a somogyi tejért

„Helyből Neked” – ezzel a szlogennel indul ismét kampány a hazai és a helyi tejfogyasztás ösztönzése érdekében. Idén is lesz „Tejhercegnő 2017” választás valamint egy fotópályázatra is várják a jelentkezőket. A "Szívvel, lélekkel – helyi tejjel! Összefogás a somogyi tejért" kezdeményezést 5 somogyi tejtermelő, a Bos-Frucht Agrárszövetkezet, a Kapostáj Zrt., az Agrária Zrt., a MAWA Kft., és a Bajomi Agrár Zrt., illetve a Fino-Food Kft, mint somogyi tejfeldolgozó, valamint a Kaposvári Egyetem hívta életre.

A gazdálkodó, a helyi gazdaság és a fogyasztó számára is előnyökkel jár a helyi termékek, élelmiszerek fogyasztása – vélik a szakemberek. Ennek ellenére hazánkban, így Somogyban is még gyermekcipőben jár ez a tudatos fogyasztói magatartás. A tapasztalatok szerint a vásárlók még mindig szívesebben választanak terméket a multik polcairól, mint a helyi termékeket forgalmazó kisboltokból. Ráadásul sem a termelés volumene, sem a kis- és nagykereskedelem jelenlegi állapota nem kedvez e szokás kialakulásának. Ezt a trendet igyekszik megtörni a "Szívvel, lélekkel – helyi tejjel! Összefogás a somogyi tejért"kampány.

A tavaly indult kezdeményezés idén különböző pályázatokkal folytatódik. Június 1-én elindult a "Tejhercegnő 2017" választás. A Somogyi Tejhercegnő címért hirdetett versenyre az azonos nevű Facebook oldalon lehet jelentkezni. (https://www.facebook.com/somogyitejhercegno) A megmérettetésen 8 és 14 év közötti lányok vehetnek részt, ők egy rövid bemutatkozásban mondhatják el, miért szeretnének Tejhercegnők lenni. A jelentkezés és a szavazás június 30-ig tart, az eredményhirdetést pedig a Kaposvári Állattenyésztési Napokon (szeptember 1-3.) tartják. Tavaly 28-an jelentkeztek, közülük Rigó Boglárka a kaposvári Honvéd Utcai Általános Iskola tanulója kapta a legtöbb voksot.

Miért is jó somogyi tejet fogyasztani? – mindezt egy fénykép segítségével mondhatják el azok, aki jelentkeznek a kampány keretében meghirdetett fotópályázatra, amely a https://www.facebook.com/somogyitej oldalon érhető el. A fotókat a KE Művészeti Kar fotóművészei bírálják, a legjobb pályaművet benyújtó családi belépőt nyer a Patcai Katica Tanyára.

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat