2017. június 23.

Oklevélátadó ünnepség

Oklevélátadó ünnepség a Kaposvári Egyetemen

"Egy nemzet gyarapodásának legfőbb záloga, hogy a társadalmat kitűnő, s még inkább hasznos emberek alkossák. Kívánom, hogy Önök is ilyenné váljanak" – ezekkel a szavakkal köszöntötte a frissdiplomásokat Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor pénteken az oklevélátadó ünnepségen.

Az elmúlt időszakban 501 hallgató tett sikeres záróvizsgát, közülük 43-an az Agrár- és Környezettudományi, 45-en a Gazdaságtudományi, 91-en a Rippl-Rónai Művészeti, 322-en pedig a Pedagógia Karon végeztek.

Az elmúlt időszakban hatékony munka zajlott a Kaposvári Egyetemen, sikerült erősíteni a társadalmi szerepvállalást, stabilizálni a gazdálkodást valamint mélyebb kapcsolatot kialakítani a megyével és a várossal – erről is beszélt köszöntőjében Prof. Dr. Szávai Ferenc. A rektor az összefogás fontosságát hangsúlyozta, majd hozzátette: az agrár-felsőoktatás egységét demonstrálja az is, hogy a társintézmények vezetői is megjelentek az oklevélátadó ünnepségen. A hallgatókhoz szólva elmondta: a megszerzett tudás sosem öncélú, hiszen az mindig az egész nemzet javára válik. A fiatalokat arra kérte, váljanak kitűnő és hasznos tagjaivá a társadalomnak és éljenek igazi értelmiség létben.

Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor köszöntője után a másodéves színművészhallgatók műsorával folytatódott az ünnepélyes oklevélátadó ünnepség. A záróvizsga jelentések és a fogadalom tétel után pedig átvehették okleveleiket, igazolásaikat a végzett hallgatók. Emellett az idei év kiemelkedő OTDK eredményeit is ismertették valamint egyéb elismeréseket adtak át.

A Kaposvári Egyetemen délelőtt 10 órától az Agrár-és Környezettudományi, a Gazdaságtudományi valamint a Rippl-Rónai Művészeti Kar, délután 14 órától pedig a Pedagógia Kar végzett hallgatóit várták. A délelőtti ünnepségen négy doktorjelöltet avattak doktorrá, valamint átadták a „Habilitált doktor” címeket is.

Június 8-16 között 501 hallgató tett sikeres záróvizsgát, 376-an kaphatták meg oklevelüket pénteken. 125-en nyelvvizsga hiányában a sikeres záróvizsgáról igazolást vehettek át.

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat