2017. június 27.

Kazah felsőoktatási vásár

Kazah felsőoktatási vásár

Sokan érdeklődtek a Kaposvári Egyetem képzései iránt a Kazah Felsőoktatási Vásáron (International Education Fair 2017). Mivel Kazahsztánban Magyarország potenciális továbbtanulási helynek számít, így a vásár jó lehetőséget teremtett a nemzetközi kapcsolatok további erősítésére.

 

A campust képviselő Barics Lilla és Kacsala László PhD hallgató a lehetőségekről és az angol nyelvű képzésekről tájékoztatták a kazah fiatalokat. Akik körében különösen nagy népszerűségnek örvendett az a szórólap, amelyen Aigera Arikbayeva végzős kazah hallgatónk osztotta meg véleményét és tapasztalatait egyetemünkről. A legtöbben regisztráltak is, így a felvételi időszakról és az aktuális képzésekről közvetlenül lehet értesíteni őket.

Az esemény keretein belül a Tempus Közalapítvány az ösztöndíj lehetőségekről tájékoztatta a delegáció tagjait. Dr. Baranyi András, asztanai magyar nagykövet is szórólapokat kért az intézményektől, hiszen ígérete szerint a jövőben minden oktatással kapcsolatos rendezvényen népszerűsíti majd a hazánkban elérhető felsőoktatási képzéseket. A Kaposvári Egyetem standjánál még a kazah oktatási miniszter is látogatást tett és érdeklődött képzéseink iránt. Hasonlóan Kazahsztán legnagyobb egyeteméhez, amely a hasonló képzési struktúra miatt szívesen valósítana meg cserediák programot campusunkkal. Emellett egyetemünk lehetőséget kapott arra, hogy csatlakozzon egy, a kazah állam által finanszírozott új ösztöndíjprogramhoz.

A Kazah Felsőoktatási Vásáron 14 fős magyar delegáció vett rész. Egyetemünk elsődleges célja az volt, hogy még több külföldi hallgató érdeklődését keltse fel campusunk képzései iránt. Idén júniusban, minden eddiginél több 21 hallgató végzett a campuson.

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat