2017. június 28.

Tizedszer is KAKTUSZ

Tizedszer is KAKTUSZ

A helyi vállalkozások lehetséges versenystratégiáival, a rövid ellátási láncok szállítási útvonalainak vizsgálatával, valamint a fenntartható élelmiszer felhasználás kérdéskörével is foglalkoztak a hallgatók a X. KAKTUSZ-on. A nyári Kaposvári Közgazdaságtudományi Szemináriumon ezúttal a Corvinus Egyetem fiataljai is részt vettek. Beszámolójukban eredményesnek és hasznosnak értékelték a Kaposvári Egyetemen töltött napokat.

Immár 10. alkalommal találkoztak a közgazdaságtan iránt érdeklődő hallgatók a Kaposvári Egyetemen. A 3 napos szeminárium során a hazai gazdaságot érintő legfontosabb kérdésekkel foglalkoztak a fiatalok. Az idei Kaposvári Közgazdaságtudományi Szemináriumon több hazai egyetem, köztük Corvinus Egyetem valamint az erdélyi Sapientia Egyetem hallgatói is tevékenyen részt vettek. A fiatalok kisebb csoportokban kutattak és fontos gazdasági kihívásokra keresték a megoldást. Így többek között a magyar vidék szempontjából kiemelten fontos helyi vállalkozások lehetséges versenystratégiáival, a rövid ellátási láncok szállítási útvonalainak vizsgálatával, valamint a fenntartható élelmiszer felhasználás kérdéskörével is ismerkedtek. Az itt megszerzett tudást és kutatási eredményeket pedig később a publikációk során hasznosíthatják majd a fiatalok.

Emellett az is kiemelten fontos cél, hogy a hallgatókat megismertessék a kutatói munka szépségével.

A három napos szeminárium azonban nemcsak a kutatásról szólt, hiszen a hallgatók ellátogattak a Vadgazdálkodási Tájközpontba is.

A Corvinus Egyetem hallgató beszámolójukban köszönetet mondtak a meghívásért a Kaposvári Egyetemnek és eredményesnek nevezték a kutatást. Mint fogalmaztak: „Tagjaink rengeteg hasznos információval gazdagodtak, amelyekről projektjeik nyári elmélyítését követően publikációk formájában is számot adnak.”

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat