2017. július 12.

Összefogás a somogyi fociért

mlsz

Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Kaposvári Egyetem és a Magyar Labdarúgó Szövetség a „Játékvezetés a labdarúgásban elnevezésű” tárgy indításáról. Az eseményen Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor azt hangsúlyozta: bízik benne, hogy ez a képzés is hozzájárul majd a somogyi labdarúgás újbóli felemelkedéséhez.

A kaposvári képzés gondolatát Dr. Vörös Tamás címzetes egyetemi docens és Szilvási József FIFA játékvezető álmodta meg. A Kaposvári Egyetem vezetése pedig kezdetektől támogatta az ötletet, hiszen az élsport és a tömegsport iránt egyaránt elkötelezett – hangzott el az együttműködési megállapodás aláírásán. Ezt mutatja az is, hogy az intézmény ösztöndíjjal támogatja a kiváló sportolókat– mondta Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor. Aki abban bízik: a „Játékvezetés a labdarúgásban elnevezésű” tárgy bevezetése orvosolja majd a Somogyban is fennálló játékvezető hiányt. Emellett pedig a somogyi labdarúgás újbóli felemelkedését is szolgálhatja a kurzus – tette hozzá.
Berzi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség általános alelnöke megköszönte a lehetőséget a Kaposvári Egyetemnek, mint fogalmazott: hatalmas dolog, hogy az intézmény teljes mellszélességgel az ügy mellé állt. Kiemelte: az elmúlt időszakban két és félszeresére nőtt a labdarúgó csapatok száma hazánkban. Ám ehhez nincs elegendő minőségi játékvezető, ezért is fontos a kurzus.
Az együttműködési megállapodás értelmében az egyetem hallgatói 2017 szeptemberértől szabadon választott tantárgyként tanulhatják a "Játékvezetés a labdarúgásban elnevezésű” tárgyat. Míg a képzési hátteret a Magyar Labdarúgó Szövetség, addig a tárgyi feltételeket a Kaposvári Egyetem biztosítja. A szakmaiságot olyan elismert emberek garantálják, mint például Puhl Sándor, akit négy alkalommal is a világ legjobb játékvezetőjének választottak. A szövetség nem titkolt célja a játékvezető utánpótlás biztosítása is. A tárgy keretében a hallgatók az elméleti alapokat tanulják meg, ezt követően egy gyakorlati képzés és sikeres vizsga után válhatnak játékvezetővé.

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat