2017. augusztus 03.

Ifjúsági egyetem

Ifjúsági egyetem a Kaposvári Egyetem Agrár- és  Környezettudományi Karán

Az Agrártudományi pályaorientáció az ágazat versenyképességének javítása, a szakember-utánpótlás erősítése érdekében, a képzési környezet innovatív fejlesztésével program keretében a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kara három témakörben nyári ifjúsági egyetemet szervez 2017.08.14-18. között a Campus területén, illetve az Egyetemhez tartozó szervezeti egységekben (Pannon Lovasakadémia, Tan és Kísérleti Üzem, Vadgazdálkodási tájközpont).

A programra 11-12. évfolyamos középiskolai tanulmányukat befejezett hallgatók jelentkezhetnek.

Jelentkezés módja: a csatolt regisztrációs lap kitöltésével, aláírásával és elektronikus visszaküldésével az alábbi email címre:

A tábor 3 témakörben kerül meghirdetésre, témakörönként 20-20 fő létszámkapacitással. A táborba jelentkezők részére a napi háromszori étkezés, valamint a szállás ingyenes. A résztvevőknek a helyszínre jutást és hazautazást maguknak kell megoldaniuk. A táborban való részvétel ingyenes.

Az egyes témakörök programjai

  • Hippológia tábor (helyszín Pannon Lovasakadémia): Az egyetem bemutatása; Balesetvédelmi oktatás; A lovak fontosabb betegségei, lovak fogászati kezelése; Lovak és emberek testtájának összehasonlítása; A lovak viselkedése; Lovak sántaságvizsgálata; Lóval való bánásmód; Ló szépségverseny; Közös kirándulás; Önkéntes teszt megírása az utolsó napon
  • Mezőgazdasági tábor: Beérkezés, ismerkedés; Az egyetem bemutatása; Társ- és hobbiállatok szerepe napjainkban; Biotechnológia az állattenyésztésben; Képalkotó diagnosztikai eljárások alkalmazása az állattenyésztésben; Gyógynövény bemutató, gombafelismerés; Takarmányozási kutatások; Bográcsozás; Közös kirándulás, Önkéntes teszt megírása az utolsó napon
  • Természetvédelmi tábor: Az egyetem bemutatása; Madártani szakmai nap, Emlőstani szakmai nap, Növénytani szakmai nap; Rovartani szakmai nap; Közös kirándulás, Önkéntes teszt megírása az utolsó napon

A napi programok 8 és 17 óra között zajlanak, ebédidő 12 és 13 óra között.

A tábor utolsó délelőttjén lehetőség nyílik tesztfeladat írására. Azon regisztrált és a táborban részt vevő hallgatók közül, akik a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karára 2017/2018-as tanévre felvételt nyernek, témakörönként a 3-3 legtöbb pontot elért hallgató részére a Kaposvári Egyetem 10 hónapon keresztül havi 30.000 Ft ösztöndíjat folyósít.

Jelentkezési lap innen letölthető.

Ifjúsági egyetem a Kaposvári Egyetem Agrár- és  Környezettudományi Karán

 

 

A tábor lebonyolítása során a programokon fényképek készülnek, amelyhez a résztvevők a jelentkezésükkel hozzájárulnak, illetve a napi jelenlét igazolása jelenléti ívvel történik.

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat