2017. szeptember 01.

Elkezdődött a KÁN

20170901 kan borito

A Kaposvári Egyetem és a Pannon Lovasakadémia méltó helyszíne a Kaposvári Állattenyésztési Napoknak – erről beszélt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pénteken a KÁN megnyitóján. Mint fogalmazott az esemény az elmúlt időszakban országos jelentőségűvé vált, ezt bizonyítja, hogy évente 200 kiállítót és mintegy 30 ezer látogatót vonz.

A Kaposvári Állattenyésztési Napokon a házigazda Kaposvári Egyetem nevében Prof. Dr. Tossenberger János kutatásfejlesztési és innovációs rektorhelyettes köszöntötte a résztvevőket. A város képviseletében Szita Károly Kaposvár polgármestere a szervezőket és az egyetemet méltatta. Mint a településvezető fogalmazott: immár 11 éve egy nagyon magas színvonalú rendezvényt valósítanak meg a somogyi megyeszékhelyen. Gelencsér Attila a térség országgyűlési képviselője arról beszélt: jó ügyet képvisel a Kaposvári Állattenyésztési Napok, hiszen a jövő legnagyobb kihívása éppen az, hogy lesz-e elegendő ivóvíz és jó minőségű élelmiszer.

Idén Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitotta meg hivatalosan a KÁN-t. Beszédében azt hangsúlyozta: a Kaposvári Egyetem és a Pannon Lovasakadémia méltó helyszíne a Kaposvári Állattenyésztési Napoknak. Hozzátette: a rendezvény az elmúlt években országos eseménnyé nőtt, évente ugyanis 200 kiállítót és mintegy 30 ezer látogatót vonz. A szakpolitikus kiemelte: a magyar kormány a termeléshez kötött támogatásokon keresztül, állatlétszám alapján évente 40 milliárd forinttal segíti az állattartókat, emellett további 8 milliárd forintot fordítanak fehérjetakarmányok termesztésének támogatására. Ennek is köszönhető, hogy 2010-16 között az uniós tagországok közül Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a szarvasmarha-állomány.

A következő 3 napban tenyészállat-bemutatók, takarmányozással, agrárfinanszírozással kapcsolatos fórumok és családi programok is várják az érdeklődőket a XI. Kaposvári Állattenyésztési Napokon.

 

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat