2017. szeptember 08.

Egyetemi polgárok lettek

2017/2018. Tanévnyitó

Együttműködést, tiszteletet, nyitottságot és empátiát kínál hallgatóinak a Kaposvári Egyetem – ezekkel a szavakkal köszöntötte az elsőéveseket Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor a tanévnyitó ünnepségen. Hozzátette: az itt tanulók korszerű tudást kapnak majd, hiszen az intézmény nemcsak a múlt eredményeit őrzi, hanem a jövőt is építi. A 2017/18-as tanévben mintegy 1000 hallgató kezdi meg tanulmányait egyetemünkön.

Az egyetemi évek alatt életre szóló tudást szerezhetnek az itt tanuló fiatalok, akik közül egyre több a külföldi. Idén a Stipendium Hungaricum Program keretében 30 hallgató kezdi meg tanulmányait angol nyelven – emelte ki Prof. Dr. Szávai Ferenc rektor a tanévnyitó ünnepségen. 

Az ünnepi köszöntőt követően a Rippl-Rónai Művészeti Kar másodéves színművész hallgatói adtak műsort. Majd fogadalomtételt követően a karok dékánjai kézfogással köszöntötték az elsőéveseket, akik ezzel hivatalosan is a Kaposvári Egyetem polgáraivá váltak.

A tanévnyitó ünnepségen keretében 12 hallgató a nemzeti felsőoktatási ösztöndíjról szóló oklevelet is átvehette. A Kaposvár Polgáraiért Egyesület pedig 150 ezer forint adományban részesítette Horváth Tünde II. évfolyamos állattenyésztő mérnök szakos hallgatót, az erről szóló okiratot ünnepélyes keretek között adták át számára. 

Tapsonyi Tünde a Magyar Államkincstár Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója a Kaposvári Egyetem Szenátusa döntése értelmében címzetes egyetemi docens címet vehetett át. A Rippl-Rónai Művészeti Kar Kari Tanácsa kezdeményezésére a Szenátus Professor Emeritus címet adományozott Dr. Lőrincz Zoltán professzornak, aki szintén a tanévnyitó ünnepségen kapta meg az erről szóló oklevelet.

Ezt követően az intézmény munkatársai számára odaítélt kitüntetések és címek átadása következett.

Életműdíjat vehetett át

 • Kristófné Palkó Katalin tanulmányi ügyintéző, valamint
 • Simonné Dr. Pallós Piroska egyetemi docens, a Rippl-Rónai Művészeti Kar oktatási és minőségbiztosítási dékánhelyettese.

A Kaposvári Egyetemért Emlékérem kitüntetésben részesült

 • Dr. Farkas János egyetemi docens,
 • Kiss Gábor igazgató, valamint
 • Rubintné Hidasi Valéria szakasszisztens.

Emellett gazdára találtak a Kiváló Dolgozó kitüntetések is.

A Kaposvári Egyetem Rektora által adományozott címet ezúttal

 • Dr. Gál Veronika a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar Pénzügy és Közgazdaságtan Intézeti Tanszék adjunktusa,
 • Nagyné Dr. Kiszlinger Henrietta a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar Állattudományi Intézet Állattenyésztés-technológia és Menedzsment Tanszék adjunktusa,
 • Dr. Szendrő Katalin a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Kar, Marketing és Kereskedelem Intézeti Tanszék adjunktusa érdemelte ki.

A Kaposvári Egyetem Kancellárja pedig

 • Bereczné Darányi Éva a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Központ pénzügyi osztályvezetőjének,
 • Kapitány Krisztián a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar karbantartójának,
 • Péntek Eszter a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar Dékáni Hivatal ügyvivő-szakértő, dékáni asszisztensének munkáját ismerte el a Kiváló Dolgozó kitüntetéssel.

A Kaposvári Egyetem Főmunkatársa címet ezúttal

 • Huszár Szilvia a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Központ titkárnője vehette át.

Augusztus 20-a alkalmából a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Prof. Dr. Sütő Zoltán egyetemi tanár, a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar Állattudományi Intézet Állattenyésztés-technológia és Menedzsment Tanszék oktatója. Ehhez az elismeréshez a tanévnyitó ünnepségen is gratulált a Kaposvári Egyetem vezetése és közössége.

Az eseményen nemcsak az elsőéves hallgatókat köszöntötték, hanem azokat is, akik több évtizeddel ezelőtt szereztek diplomát. Az Agrár- és Környezettudományi Kar jubileumi díszoklevelet, aranydiplomát adományozott azoknak a volt hallgatóknak, akik oklevelüket legalább 50 éve kapták meg, hivatásukat pedig legalább 30 éven keresztül eredményesen gyakorolták. A Pedagógia Kar azokat a pedagógusokat köszöntötte, akik 70, 65, 60, illetve 50 éve szereztek diplomát. A Rubin, Vas, Gyémánt, illetve az Arany diplomákat ünnepélyes keretek között adták át a tanévnyitón.

 

0
0
0
s2smodern
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat