Osztatlan képzések

A többciklusú képzés bevezetését követően néhány szakon egységes, osztatlan képzésben vehetnek részt a jelentkezők, ezeken a szakokon alapképzésben nem szerezhető fokozat. Az egységes, osztatlan képzés a mesterfokozat megszerzésével zárul. A képzési idő 10 félév.

Színművész O

Költségtérítéses finanszírozási forma esetén a költségtérítés összege:
500 000,-Ft/félév Ft/félév
 
Képzési terület/szakmacsoport:
Művészet
 
Érettségi követelmények, vizsgatárgyak:
Alkalmassági vizsga:
Személyes beszélgetésből és a színpadi szereplés alkalmasságának elbírálásából áll.
 
Felvételi információ / Jelentkezési feltételek:
A szakra jelentkezők gyakorlati vizsgája három szakaszból áll.
I:alkalmassági vizsga, mely személyes beszélgetésből és a színpadi szereplés alkalmasságának elbírálásából áll. A felvételire jelentkezőnek az alkalmassági vizsgán legalább 12 szabadon választott, különböző hangulatú(vidám,lírai,drámai) vers, 5 színműrészlet(monológ), és 3 népdal előadására kell felkészülni.
Az alkalmassági vizsgán pontszám nélkül kiesnek azok, akiket a felvételi bizottság a "nem felelt meg" minősítéssel tanácsol el.
II-III:gyakorlati rostavizsga, amelynek során a jelöltnek ének.zenei tudásáról, beszédalkalmasságáról, mozgás- és tánckészségéről, valamint színészi adottságairól kell számot adni.
 
Főbb tárgyak:
filmtörténet, szcenikatörténet, zeneelmélet, költészettan, pszichológia, magyar és egyetemes dráma- és színháztörténet, színházi stílusok, általános színészi gyakorlat, zenés színészi játék, hangképzés, beszédtechnika, mozgás, tánc, akrobatika, vívás
 
Szakirányok és specializációk:
prózai színész
 
Az oklevélben/bizonyítványban szereplő szakképzettség megnevezése:
színművész
 
Elhelyezkedési lehetőségek:
A sokoldalú gyakorlati és elméleti képzésben részesült színészhallgatóknak a klasszikus színházi munkavállalás mellett a kulturális és médiapiac számos szegmense kínál elhelyezkedési lehetőséget. A viszonylag stabil és évről-évre megújuló álláskínálatot, alkalmazási lehetőséget jelentő színházi intézményi struktúrán kívül a különféle hazai és koprodukciós filmes, szórakoztatóipari, kulturális műhelyek, televíziós-rádiós és szinkron stúdiók is rendszeres alkalmazói a végzett színészhallgatóknak.
 
További információk / Megjegyzés:
Vizsgamunka:
A színészképzés (és a színházi látványtervező képzés) sajátosságaiból következik, hogy a végzős évfolyamok nyilvánosan mutatják be vizsgamunkáikat. Ennek színterei a Kaposvári Csiky Gergely Színház nagyszínpada és Stúdió Színháza. Fontos megjelenési fórumként tartjuk számon a Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) is.
 
Elérhetőségek:
Oktatásszervezési Csoport
82/505-901

FELVÉTELI 2017

 

Meghirdetett képzések

ke 2017

 

Agrár-és Környezettudományi Kar

akk 2017


Gazdaságtudományi Kar

gtk 2017


Pegagógai Kar

pk 2017


Rippl-Rónai Művészeti Kar

mk 2017

Menü

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.