fbpx

Etikai és Esélyegyenlőségi Bizottság

Feladat
A felsőoktatásról szóló 2005. CXXXIX. törvény (a továbbiakban: Ftv.) 27. § (12) bekezdése értelmében a KE-EEB a felsőoktatási intézmény működésében figyelemmel kíséri a nők és a férfiak arányos képviseletét, javaslatokat tesz az arányos képviselet elérésére, ellenőrzi az intézkedések eredményességét, feltárja a megkülönböztetés megnyilvánulásait, a nők arányos szerepvállalását sértő intézkedéseket, és kezdeményezi megszüntetésüket. A Bizottság figyelemmel kíséri a jelen szabályzatban és a jogszabályokban meghatározott esélyegyenlőség megvalósulását. Az Esélyegyenlőségi és Etikai Bizottság felkérésre vagy saját kezdeményezésre az etikai szempontból megítélhető vitás helyzetekben foglal állást, és ezzel segíti a konfliktusok feloldását. A bizottság évente összegzi a tapasztalatokat és írásos jelentését – intézkedési javaslataival együtt – a Szenátus elé terjeszti.
Tevékenység
Az Esélyegyenlőségi és Etikai Bizottság meghatározza a vizsgálati szempontok körét, és kidolgozza a mérésre szolgáló kérdőíveket, dokumentumokat.
A kérdőív alapján a helyzetfeltáró felmérés végzése.
A kérdőívek kiértékelése és összefoglaló jelentés készítése
A felmérés alapján konkrét intézkedési javaslatok megfogalmazása a Szenátus számára.
Elérhetőség
e-mail: 
pdf
 
Bizottság
A Szenátus saját működésének elősegítésére kérdések elemzésére, javaslatok kidolgozására, határozatai végrehajtásának ellenőrzésére állandó, vagy alkalmi bizottságot hozhat létre, amelynek feladatkörét meghatározza.
 

  • Beosztás elnök, egyetemi docens
  • Telefonszám 06 82/505-800
  • Mellék 3505
  • E-mail
  • Iroda Tanügyi épület 304/53.
© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat