fbpx

Rektori köszöntő

rektorProf. Dr. Kovács MelindaTisztelt Látogató!
Köszöntöm a Kaposvári Egyetem honlapján.

A Kaposvári Egyetemet a Magyar Országgyűlés 2000. január 1-vel alapította. Jogelőd intézményeinek gazdag hagyományaira építve az Egyetem a jövőképét a „hagyomány és innováció” jelszóval fogalmazta meg. Célunk a „Fokozatváltás a felsőoktatásban” célkitűzésekhez illeszkedve megerősíteni az agrár- és gazdaságtudomány, a pedagógia és a művészet területén kifejtett oktatási, kutatás-fejlesztési, innovációs és művészeti tevékenységét, valamint, integrálva a műszaki-informatikai képzést is, Kaposvár és Somogy megye tudásközpontjaként meghatározó szerepet vállalni a térség gazdasági és kulturális felemelkedésében.

Képzési kínálatunk a felsőoktatási szakképzéstől a különböző alap- és mesterdiplomát adó szakokon át, a doktori képzéseket és a szakirányú továbbképzéseket is magába foglalja, biztosítva az élethosszig tartó tanulás lehetőségét. A K+F+I területeken a Kaposvári Egyetem intenzív és széles szakmai spektrumot átfogva, hazai és nemzetközi együttműködések keretében végez alap- és alkalmazott kutatásokat, innovációs tevékenységet. Feladatunknak tekintjük, hogy a képzési portfóliót a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően fejlesszük.
 
Jövőképünk szerint a Kaposvári Egyetem a dél- és közép-dunántúli régió, a Balaton térségének társadalmi-gazdasági környezetére reflektáló hallgatóbarát oktatási, kutatási központja, egyúttal pedagógiai, művészeti és agrártevékenységeket szolgáltató, önálló felsőoktatási intézménye, amely a társintézményekkel, kutatóintézetekkel és külföldi partnereivel együttműködve látja el feladatait.

Kedves Fiatalok! Kaposvár megyei jogú város Dunántúl egyik legjelentősebb gazdasági, kulturális és sportközpontja. A város dinamikus fejlődése ideális lehetőségeket kínál az itt tanulni vágyó fiataloknak. Ismerjék meg városunkat és egyetemünket, amely magas színvonalú képzésekkel, kényelmes kollégiumi elhelyezéssel, élhető, természetközeli, környezet- és egészségtudatos életmód lehetőségével várja Önöket.
 
© 2020 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat