fbpx

[ÉlményMűhely] Kockulás ZOMETOOL készlettel (4. műhely)

GTK kari esemény
 Regisztráció lezárult.
 
8
04-muhely
Dátum: : 2019-06-04 11:00 - 12:30

Dr. Vörös Lászlóval (DLA, habil. egyetemi docens, építészmérnökkel, PTE PMMIK Építőművészeti és Vizuális Ismeretek Tanszék tanárával, a Breuer Marcel Doktori Iskola témavezetőjével)

Fizikai terünk a természet struktúráit és az emberi konstrukciókat egyaránt meghatározó, csodálatos, geometriai összefüggések révén szerveződik. A Zometool modellező készlet a tanulás, az alkotás és a közös játék egyedülálló eszközeként képes e komplexitást egyszerű formában megjeleníteni. A különböző színű és formájú elemekkel történő játék meglepő, a két-, a három- vagy akár a több-dimenziós alakzatok jellegzetességeit illető felfedezésekre ad alkalmat. Habár a Zometool-t Nobel- díjas, Wolf-díjas tudósok is használták- használják munkájuk során – például Linus Pauling vagy Richard Smalley (a C60 –Buckminsterfullerén óriásmolekula felfedezője, kémiai Nobel-díjas 1996-ban) és Daniel Shechtman, a kvázikristályok felfedezője, 2011 kémiai Nobel-díjasa, eredetileg mégis gyermekek számára készült. Miért?

Azért mert gyermekkorában az ember sokkal könnyebben tanul meg új, ismeretlen nyelveket. A Zometool pedig a „tér nyelvét” segít elsajátítani mindenkinek...

A „többdimenziós kockákból” sík és térbeli mozaikok, lehetetlen vagy annak tűnő, illetve kétértelmű alakzatok építhetők. Mi a kapcsolat a kockák és Victor Vasarely, M. C. Escher, F. Farkas Tamás művészete között? Mindezekre a kérdésekre választ kapunk a diákok aktív közreműködésével, miközben a Zometool készlettel elkészítik saját modelljeiket.

 

Szabad férőhelyek
12
Férőhelyek száma
20

 

Dátumok:


  • 2019-06-04 11:00 - 12:30

 

Résztvevők

Névtelen (5)
Névtelen (3)
© 2020 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat