fbpx

1956 hősei előtt tisztelegtünk! Forradalmi megemlékezés a kampuszon!

A Kaposvári Egyetem polgárai is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulójáról. Oktatók, hallgatók és dolgozók közösen tisztelegtek a hősök előtt.

Játékváros a tudatosságért

Játékos módon ismerkedtek a pénz fogalmával a diákok a Kaposvári Egyetemen. A gyógypedagógus hallgatók logikai és mozgás koordinációs feladatokkal is várták a gyermekeket. Az eseményt immár negyedik alkalommal szervezték meg a kampuszon.

Partival köszöntötték a külföldi hallgatókat

Táncházzal és zserbó kóstolóval is várták a külföldi hallgatókat a számukra szervezett partin. Az orientációs napon pedig hasznos tanácsokkal is ellátták a fiatalokat. A Kaposvári Egyetem a jövőben egy mentorprogramot dolgoz ki, amelynek célja, hogy még komfortosabbá tegyék az itt tanulók határon túliak mindennapjait.

A programozással ismerkedtek hallgatóink

Elsőéves tanító szakos hallgatók ismerkedtek a programozással a Code Week Program keretében a Kaposvári Egyetemen. A cél, hogy az itt elsajátított tudást a leendő pedagógusok a tanórákon is alkalmazzák majd.

Egyetemünk hallgatói is pályázhatnak klímavédelmi programokra

A Kaposvári Egyetem is csatlakozott a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány programjához. Ennek keretében 153 millió forintból kutatási munkákat, gyakornoki programokat és külföldi ösztöndíjakat támogatnak. Az erről szóló szándéknyilatkozatot csütörtökön írták alá Budapesten, egyetemünket Dr. Podráczky Judit oktatási rektorhelyettes képviselte.

Neveléstudomány mesterszak indul a Pedagógia Karon

Neveléstudomány mesterszakot indít a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara. A februárban kezdődő képzésre már lehet jelentkezni a keresztféléves eljárás keretében.

A Kaposvári Egyetem is csatlakozott a Magna Charta Universitatumhoz

A Kaposvári Egyetem is csatlakozott a Magna Charta Universitatumhoz. Az erről szóló dokumentumot Prof. Dr. Kovács Melinda rektor írta alá csütörtökön a 31. Magna Charta Observatory konferencián, a hamiltoni McMaster Egyetemen, Kanadában. A Charta az egyetemi szabadság és az intézményi autonómia elveit tartalmazza, mint iránymutatást az egyetemek jövőbeni megfontolt vezetésére és öntudatosságára.

Egyetemünkön ülésezett az MRK Agrártudományi Bizottsága

Ismét Prof. Dr. Tossenberger Jánost a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Kar dékánját választották a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottsága elnökévé. A testület csütörtöki ülésének a Kaposvári Egyetem adott otthont.

Kaposvári Egyetem 2020. februárra meghirdetett képzések

Állattenyésztő mérnöki, pénzügy és neveléstudomány – többek között ezekre a szakokra is lehet jelentkezni keresztféléves eljárásban a Kaposvári Egyetemre. Az intézmény három kara – az Agrár-és Környezettudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar valamint a Pedagógiai Kar – hirdetett meg képzéseket. A felvételizők a www.felvi.hu honlapon elérhető E-felvételin keresztül nyújthatják be jelentkezéseiket 2019. november 15-ig.

Szoros együttműködést kötött az Agrárminisztérium és a Kaposvári Egyetem

Az állattenyésztés, az agrár-környezetvédelem, az élelmiszeripar, a természetvédelem valamint a kutatásfejlesztés területén is szorosan együttműködik az Agrárminisztérium és a Kaposvári Egyetem. A stratégiai partnerségi megállapodást Farkas Sándor parlamenti államtitkár adta át Prof. Dr. Kovács Melinda rektornak, hétfőn Budapesten.

Rókaűzők váltófutóverseny – a mezőny elejében végeztek csapataink

Szép eredményeket ért el hallgatói és oktatói csapatunk a jubileumi 25. PTE Rókaűzők Váltófutóversenyen. Az egyetemi bajnokságnak is számító megmérettetésen hallgatóink kategóriájukban 5. helyezést szereztek, oktatóink pedig az előkelő 4. helyen végeztek.

tajfuto verseny 20191007 wide

Hosszú évek után ismét Országos Tájékozódási Futó Bajnokságokat rendeztek Kaposváron. A somogyi megyeszékhely adott otthont ugyanis az Országos Rövidtávú Egyéni Bajnokságnak és az Országos Rövidtávú Váltó Bajnokságnak. A versenyhelyszínek között szerepelt a Kaposvári Egyetem kampusza is.

Hallgatói sikerek a 79. OMÉK-on

Dobogós, harmadik helyezést értek el az Agrárinnovációs Verseny szuperdöntőjében a Kaposvári Egyetem Agrár- és Környezettudományi Karának elsőéves hallgatói. Az iMeg Team csapata egy nyolcfős szakmai zsűri előtt mutathatta be kreatív ötleteit a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron megrendezett szuperdöntőben.

Kutatók Éjszakája a Kaposvári Egyetemen

Idén is igazi programkavalkádot kínált a Kaposvári Egyetem a Kutatók Éjszakáján. Az esemény mintegy ezer érdeklődőt vonzott.

sportnap 2019 1903

Kettőszáznyolcvan egyetemista és oktató vett részt a KE Sport Iroda által szervezett II. Egyetemi Sportnapon. A csapatok női röplabdában, férfi futsalban, várméta játékban és karok közötti „Talicska olimpia” váltóversenyben mérték össze tudásukat. A konditeremben a mindenre elszántak fekvenyomó versenyen bizonyítottak.

Bizottsági társelnök lett Prof. Dr. Fertő Imre

Prof. Dr. Fertő Imrét a Kaposvári Egyetem Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskola vezetőjét választották a MAB Gazdaságtudományi Bizottság társelnökévé.

Tatai agrársportnap – érmes helyezések a kaposvári csapatnak

Három éremmel debütált a Kaposvári Egyetem oktatói-hallgatói csapata a VI. Országos Állatorvos-Agrár Sportnapon. A Tatai Olimpiai Edzőtáborban, az Öreg-tónál rendezett megmérettetésen négy sportágban bizonyítottak versenyzőink.

vua 1903

A Visegrádi Egyetemi Szövetség teljes jogú tagjává választották a Kaposvári Egyetemet. A szövetség célja a tagintézmények oktatási, kutatási, valamint publikációs területen történő együttműködésének támogatása a Visegrádi Alap nyújtotta lehetőség kihasználásával.

startup 2019 1903

Fiatal startupperek mérték össze tudásukat szeptember 13-án a Kaposvári Egyetemen, az elsőként megrendezett Országos Agrár-Startup Ötletversenyen a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében.

gazdászverseny 2019
Sok izgalmat tartogatott a XI. Agrár-Felsőoktatási Intézmények Országos Gazdászversenyének második fordulója, amelynek hagyományosan a Kaposvári Egyetem által szervezett Kaposvári Állattenyésztési Napok adott otthont. A kaposvári megmérettetésen a mosonmagyaróváriak bizonyultak a legjobbnak, míg az összesített versenyben a hódmezővásárhelyiek nyerték el a fődíjat.

1903 520 alap 2019

Vannak –e a mimózáknak érzelmeik? Milyen a robotok világa? – interaktív módon ismerkedhetnek a kutatás világával azok, akik ellátogatnak szeptember 27-én a Kaposvári Egyetemre. Az intézmény immár hetedik alkalommal rendezi meg a Kutatók Éjszakáját, amelynek célja a kutatói pálya népszerűsítése.

A három nap alatt mintegy 25 ezren látogattak el a megújult Kaposvári Állattenyésztési Napokra.
 

Mintegy 25 ezer embert vonzott a megújult XIII. Kaposvári Állattenyésztési Napok, amelyet idén már önállóan szervezett meg a Kaposvári Egyetem. A KÁN a színvonalas szakmai konferenciák mellett egész napos felhőtlen kikapcsolódást kínált a családoknak.

Megnyitotta kapuit a megújult KÁN

Számos újdonságot hoz az idei Kaposvári Állattenyésztési Napok, amely pénteken nyitotta meg kapuit. Az ünnepélyes eseményen Feldmann Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár arról beszélt: a Kaposvári Egyetem által szervezett kiállításon mindig a magyar állattenyésztés krémje képviselteti magát. Kiemelte: az agrártárca a mostani vidékfejlesztési program keretében több mint 160 milliárd forinttal támogatta a hazai állattenyésztést.

Teltházas konferenciák a KÁN nulladik napján

Hatalmas érdeklődés övezte a KÁN nulladik napján megrendezett szakmai programokat. A II. Környezetgazdálkodási Konferencia és a II. Élelmiszer és Marketing Nemzetközi Konferencia egyaránt teltházat hozott.

KERSZ

A Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégium (KERSZ) idén is felvételt hirdet a Kaposvári Egyetem hallgatói számára.

2019. szeptember 06.

Egyetemi polgárok lettek

Tanévnyitó Ünnepség a Kaposvári Egyetemen
 

Több mint 1050 elsőéves hallgató számára indult el a 2019/2020-as tanév pénteken a Kaposvári Egyetemen. Az ünnepélyes tanévnyitón Prof. Dr. Kovács Melinda rektor úgy fogalmazott: bízik benne, hogy a fiatalok a tanulmányaik elvégzése után is úgy érzik majd, jól választottak, amikor a Kaposvári Egyetemre jelentkeztek.

Gólyatáborban ismerkedtek a fiatalok

Szumóztak, halat fogtak és íjászkodtak is a Kaposvári Egyetem leendő hallgatói. A gólyák játékos ügyességi versenyen bizonyíthattak a bőszénfai szarvasfarmon. A gólyatábor mintegy 300 résztvevője az elmúlt napokban egymással, a kampusszal és a megyeszékhellyel is megismerkedhetett. Pénteken pedig már a hivatalos tanévnyitó vár a gólyákra.

senior nyito 1903

A Kaposvári Egyetem folytatja Senior Oktatási Programját a 2019–2020. oktatási évben.

© 2018 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat