fbpx

Oklevélátadó Ünnepség a Kaposvári Egyetemen

Befejeződtek a diplomaosztók a Kaposvári Egyetemen. Hétfőn és szerdán a Pedagógiai, míg pénteken az Agrár-és Környezettudományi, a Gazdaságtudományi, valamint a Rippl-Rónai Művészeti Kar hallgatói vehették át okleveleiket. A koronavírus járvány miatt idén különleges módon, kizárólag a végzős hallgatók jelenlétével szervezték meg az ünnepségeket. 

Életének 81. évében elhunyt dr. Albertini Béla

Albertini Béla 1940. március 14-én született Vizsolyban. Felsőfokú tanulmányait a szombathelyi Tanítóképző Intézetben kezdte, ahol 1963-ban szerzett diplomát, majd 1971-ig az ELTE Bölcsészettudományi Karának történelem-népművelés szakos hallgatója volt. Fotóesztétika doktorátusát 1979-ben, a művészettörténet-tudomány kandidátusi fokozatát 1984-ben szerezte meg.

KE Egyetemi Vízitábor a Desedán

A Kaposvári Egyetem Testnevelési és Sportközpont 2020. június 22-25. között tartotta a hagyományos egyetemi vízitáborát. A COVID-19 miatt új helyszínen, a kaposvári Deseda tavon.

A koronavíus cégekre gyakorolt hatását kutatják

„A koronavírus okozta válság milyen kihívásokat és változásokat idézett elő a hazai vállalati, intézményi szféra emberi erőforrás menedzselési gyakorlatában”? – erre a kérdésre keresi a választ az a kutatás, amelyben a Kaposvári Egyetem is részt vesz. A kérdőív elektronikusan és hagyományos módon is kitölthető.

Sajtótájékoztató Prof. Dr. Gyuricza Csaba

A Szent István Egyetem és a Kaposvári Egyetem összeolvadásával olyan agrárfókuszú, multidiszciplináris egyetem jön létre, amelyben a Kaposvári Egyetem mind a négy karának helye és szerepe van – erről beszélt Prof. Dr. Gyuricza Csaba kedden, Kaposváron. A Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója kiemelte: az integrációval Magyarország egyik legnagyobb és leghatékonyabb felsőoktatási intézménye jön létre, mintegy 20 ezer hallgatóval, 3500-4000 dolgozóval és öt kampusszal.

Kaposvári Egyetem: Megtartjuk a diplomaosztót!

Igazodva az aktuális járványügyi helyzethez és figyelembe véve a hallgatók és a szülők kérését, a Kaposvári Egyetem vezetése úgy döntött, hogy idén mégis megtartja a diplomaosztókat. Az ünnepségeket a maximális biztonság érdekében karonként, hozzátartozók nélkül, kizárólag a végzettek jelenlétével szervezi meg az intézmény.

bareith tibor 20206011 wide

A hallgatók szavazatai alapján a 2019/20-as tanévben Bareith Tibor érdemelte ki a Balogh László-díjat. A GTK Pénzügy és Számvitel Intézetének egyetemi tanársegédje az ötödik oktató, aki átveheti az elismerést.

KE Virtuális diplomaosztó 2020

A bizonytalan járványügyi helyzetre való tekintettel idén különleges módon, virtuális diplomaosztóval ünnepli végzős hallgatóit a Kaposvári Egyetem. Az intézmény vezetése számára elsődleges polgárai biztonsága, ugyanakkor az is kiemelten fontos, hogy méltó módon köszöntsék a friss diplomásokat. 

Kaposvári Egyetem kampusza

A Magyar Közlöny 2020. évi 125. számában kihirdetésre került a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2020. évi XXXIII. törvény, melynek 21.§ (2) bekezdése alapján a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 115. §-a kiegészül a következőkkel: "2020. augusztus 1. napjával a Kaposvári Egyetem és a Szent István Egyetem összeolvadásával a Szent István Egyetem jön létre."

Ingyenes online tananyag segíti a hallgatókat

Több mint kétszáz kuponnal támogatta a mateking.hu a Kaposvári Egyetemet. Így az online oktatási platformon a hallgatók és oktatók ingyenesen használhatják a valószínűség számítás illetve a statisztika tárgyakhoz kapcsolódó tananyagokat.

Sikeres volt az online TDK a Gazdaságtudományi Karon

Rendhagyó módon online formában valósult meg a 2019/2020-as tavaszi TDK fordulója a Gazdaságtudományi Karon. A hallgatók ezúttal is két szekcióban mutatták meg tehetségüket.

Ismét lehet szavazni a legjobb GTK-s oktatóra

Szerdától (május 27-től) ismét lehetőség nyílik arra, hogy a Gazdaságtudományi Kar hallgatói döntsenek a Balogh László díj odaítéléséről. A 2019/20-as tanév legjobb GTK-s oktatójára egy héten keresztül a Neptun felületén lehet voksolni.

Angolul is elindulhat a vidékfejlesztési agrármérnök szak

Újabb idegen nyelvű képzés indulhat a Kaposvári Egyetemen. Az Oktatási Hivatal döntése értelmében várhatóan ősztől angolul is elérhetővé válik a Gazdaságtudományi Kar vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakja.

Élsportolói ösztöndíj

A Kaposvári Egyetem 12 hallgatójának ítélték oda idén az élsportolói ösztöndíjat. A koronavírus-járvány miatt az ünnepélyes átadó ugyan elmaradt, de az érintettek már megkapták oklevelüket és a pénzügyi támogatást is. Intézményünk és Kaposvár városa 4 millió forinttal segíti a fiatal sportolók karrierjét.

Tudásszomj rendezvénysorozat

Alkalmazkodva a járványhelyzethez online formában folytatódik tovább a Tudásszomj elnevezésű rendezvénysorozat. Első alkalommal, május 28-án Varga József a Kaposvári Egyetem Gazdaságtudományi Karának közgazdász professzora ismerteti kutatását az érdeklődőkkel.

Prof. Dr. Józsa Krisztián
A Kaposvári Egyetem Szenátusa egyhangúlag, 20 igen szavazattal támogatta Prof. Dr. Józsa Krisztián dékáni pályázatát. A Pedagógiai Kar vezetőjének legfontosabb célja: a képzési portfólió bővítése és a tudományos aktivitás erősítése.

Egyetemi Könyvtár

Elindulnak az Egyetemi Könyvtár alapvető szolgáltatásai hétfőtől (május 18.). A szolgáltatásokat egyelőre csak az oktatók, hallgatók és dolgozók vehetik igénybe. A látogatók csak a járványügyi előírások betartásával látogathatják a bibliotékát.

Online vizsgák várnak a hallgatókra

A koronavírus járványra való tekintettel jellemzően online vizsgák várnak a Kaposvári Egyetem hallgatóira a jelenlegi vizsgaidőszakban. A négy karról 504 hallgató jelentkezett záróvizsgára. Összesen pedig több mint 2400 hallgató ad számot tudásáról online módon.

ovikert 1903

Élményportát alakítottak ki a Kaposvári Egyetem Gyakorló Óvodájában. Az ovikertben nemcsak zöldségek teremnek, hanem néhány kisállat és egy mini dísztó is várja majd a gyermekeket. A cél, hogy az ovisok megismerkedjenek a hagyományos vidéki gazdálkodással.

Kaposvári Egyetem kampusza

A Kaposvári Egyetem kampuszát ábrázoló fotó is bekerült a hazánkról készült legszebb képek közé. A felvételt a KE hallgatója Pap Kornél készítette egy felhívásra, amelynek célja a megyeszékhelyek szépségeinek bemutatása.

Tudományos Diákköri Konferencia a Gazdaságtudományi Karon

A koronavírus járvány idején sem állt meg a tudományos élet a Kaposvári Egyetemen. Idén május 13-án rendhagyó módon, online formában rendezi meg a Gazdaságtudományi Kar Tudományos Diákköri Konferenciáját. Az eseményen 12 hallgató mutatja be kutatását.

Fulbright ösztöndíj

A Fulbright Bizottság az idén három kategóriában hirdet ösztöndíjakat a 2021-2022-es tanévre az Egyesült Államokba.  

Szarvasmarha Teljesítményvizsgáló Állomás minősítése

Nem csupán a tenyészállatok, hanem a szakemberek valamint a Szarvasmarha Teljesítményvizsgáló Állomás is kiválóan vizsgázott a központi sajátteljesítmény vizsgálaton. A keddi minősítésen debütált ugyanis egyetemünk minden igényt kielégítő és nemrégiben FIEK forrásból megépült létesítménye.

Több díjat is kapott diplomafilmjéért Helstáb Martin a Kaposvári Egyetem végzős mozgókép szakos hallgatója

Több díjat is kapott diplomafilmjéért a Kaposvári Egyetem végzős mozgókép szakos hallgatója. Helstáb Martin alkotását a IV. Ceglédi Filmfesztiválon ismerték el.

Oklevél

A Kormány a veszélyhelyzet idejére újabb változtatásokat és kedvezményeket eszközölt a felsőoktatásban a 2020. április 10-én megjelent és április 11-én hatályba lépett rendeletében (a veszélyhelyzet során teendő egyes, a felsőoktatási intézményeket és hallgatókat érintő intézkedésekről szóló 101/2020. Korm. rendelet).

Nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók diplomájukat

A Kaposvári Egyetem hallgatóit is érinti Palkovics László miniszter keddi bejelentése, miszerint nagyjából 75 ezren nyelvvizsga hiányában is megkapják diplomájukat. Egyetemünk – amint a Magyar Közlönyben megjelennek a részletek – azonnal reagál és megkezdi az oklevelek kiállítását az érintettek részére.

Az országos trendeket tükrözik a KE felvételi adatai

A Kaposvári Egyetem a következő tanévben továbbra is magas színvonalú és széleskörű képzési kínálattal és új szakokkal várja a jelentkezőket. Az intézmény idei felvételi adatai az országos trendekhez hasonlóan alakultak, így a kötelező emelt szintű érettségi bevezetése az intézmény több képzési területét is érintette. Az adatokból azonban egyértelműen kiolvasható, hogy – az országosan tendencián túl – egyáltalán nem csökkent a felvételizők érdeklődése a Kaposvári Egyetem képzései iránt.

2020. április 02.

Sajtóközlemény

Kaposvári Egyetem

Az elsődleges és legfontosabb cél, hogy a Kaposvári Egyetem egy esetleges integráció után is koherens, multidiszciplináris oktatási egységként, mint Kaposvári Egyetemi Campus működjön tovább, megtartva a karokon átívelő képzési és kutatásfejlesztési programjait. Ez nemcsak az egyetem jövője, hanem a régió gazdaságának fellendülése szempontjából is kulcsfontosságú. Így reagált a Kaposvári Egyetem vezetése arra a törvényjavaslatra, amely szerint a Kaposvári Egyetem egyesül a Szent István Egyetemmel.

© 2020 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat