fbpx

Ismét elindult a Senior Program

Hatalmas érdeklődés mellett indult el a Senior Oktatási Program 13. féléve. A Kaposvári Egyetem vendége ezúttal Bencze Ilona Jászai Mari-díjas érdemes művész volt, aki hivatásáról, magánéletéről egyaránt mesélt az érdeklődőknek.

Egy Egészség Nap (One Health Day) a Kaposvári Egyetemen március 19-én

Az Egy Egészség Nap (One Health Day)1 egy 2016. óta zajló nemzetközi kampány, amelyet az Egy Egészség Bizottság (One Health Commission)2, az Egy Egészség Kezdeményezés (One Health Initiative)3 és az Egy Egészség Platform Alapítvány (One Health Platform Foundation)4 koordinál. A kampány keretében, a világ bármely részén tartott szakmai rendezvények célja, hogy felhívják a figyelmet az Egy Egészség (One Health) koncepció fontosságára.

Neveléstudományi Konferencia a Kaposvári Egyetemen

A Kaposvári Egyetem Pedagógia Kara együttműködve a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karával 13. alkalommal várja a nevelés-oktatás bármely szintjén és területén oktató és kutató kollégákat neveléstudományi konferenciájára.

Online matematikai alkalmazás segíti a hallgatókat

Már elérhető az az online gazdasági matematikai alkalmazás, amelyet a Kaposvári Egyetem vezetésével a visegrádi országok különböző felsőoktatási intézményei fejlesztettek ki az elmúlt egy évben. Ennek köszönhetően a hallgatóknak a bonyolult feladatokat nem kell kézzel kiszámolniuk, ezt megteszi helyettük a lineáris programozási asszisztens.

Egy hét múlva nyitja meg kapuit a PREGA Konferencia!

150 precíziós gazdálkodási, agrárinformatikai előadás várja a látogatókat. A PREGA mottója: adatalapú döntések – fenntartható gazdálkodás. Ez a téma az elmúlt hónapok időjárási “rekordjai”alapján egyre időszerűbb, hiszen a digitalizáció eszközeivel kisebb környezetterheléssel növelhető a mezőgazdasági termelés hatékonysága.

A KE csapatai is futottak a Farsangi Félmaratonon

Szép sikert ért el a Kaposvári Egyetem női váltója a KOMÉTA 10. Futófarsangon, nagyszerű versenyzéssel a harmadik helyet szerezték meg kategóriájukban. Intézményünk négy csapattal képviseltette magát a megmérettetésen.

A nemzetköziesedés útján! Szudáni diákoknak indít képzést egyetemünk!

Új agrár továbbképzési programokat indít a Kaposvári Egyetem szudáni diákok számára. Az intézmény további nemzetköziesedését elősegítő kezdeményezés kapcsán hétfőn a kampuszra látogatott Hassan Ali Osman a Szudáni Köztársaság budapesti Nagykövetségének követ-tanácsosa.

Roma diákok ismerkedtek egyetemünkkel

Több mint negyven roma gimnazista látogatott szerdán a Kaposvári Egyetemre. A pécsi Gandhi Gimnáziumból érkezett fiatalok közelebbről is megismerhették a képzéseket valamint Roma Szakkollégium munkáját is.

Adj vért a Kaposvári Egyetemen! Ments meg három életet 2020. március 18-án 10-16 óra között!

Véradásra várja az oktatókat és a hallgatókat a Kaposvári Egyetem. A szervező Vöröskereszt március 18-án 10–16 óra négy ággyal érkezik a kampuszra. Az akció jól illeszkedik az intézményünk által meghirdetett Egy Egészség Programhoz.

Ötletből vállalkozás – egyedülálló kurzus indul egyetemünkön

Vállalkozói kurzus indul a Kaposvári Egyetemen. A cél, hogy a Gazdaságtudományi és az Agrár-és Környezettudományi Kar hallgatói neves szakemberek támogatásával megvalósíthassák ötleteiket. A 6+1 alkalomból álló képzésre még jelentkezhetnek a fiatalok.

Koronavírus – Egyetemünk megtette az óvintézkedéseket

A Kaposvári Egyetem megtette a szükséges intézkedéseket a koronavírus kapcsán. Ennek keretében többek között feltérképezik, hogy az intézmény hallgatói és a dolgozói jártak-e a közelmúltban Kínában és a környező, vagy más erősen fertőzött országokban. Ezenkívül tájékoztató előadásokat is tartanak.

2020. február 05.

Erasmus Kávéház

Erasmus Kávéház

Pályázz, tanulj külföldön és élj át világra szóló kalandokat!

A sportkiválóságokat köszöntötték

A Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságban helyezést elért hallgatókat köszöntötték hétfőn, a Kaposvári Egyetemen. Az eseményen Prof. Dr. Kovács Melinda rektor kiemelte: a díjazottak példaként szolgálnak társaik előtt, hiszen az egyetemi évek alatt nemcsak tudásukat gyarapítják, hanem a mozgás, a sport mellett is elkötelezik magukat.

Kaposvári Tankerületi Központtal együttműködve a Kaposvári Egyetem pedagógiai asszisztensi programot indít

Elsősorban a gyakorlatszerzés a célja annak a programnak, amely a Kaposvári Tankerületi Központtal együttműködve a 2019-20-as tanév második félévétől indul a Kaposvári Egyetemen. Ennek keretében 12 leendő tanító segíti Kaposvár és környékének 11 általános iskolájában a pedagógusok munkáját. Az erről szóló megállapodást pénteken ünnepélyes keretek között írták alá a felek.

Oktatóink is bemutatkoztak a pécsi művészeti seregszemlén

A Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar oktatóinak munkái is láthatóak az ÁLLAPOTFELMÉRÉS PÉCS 2019 kiállításon. A tárlat célja, hogy a közönség és a szakma számára egyaránt megmutassa Pécs város és Baranya megye alkotóit.

Tizenharmadik félévét kezdi a Senior

Színvonalas előadásokkal, a megszokott időpontban és környezetben várja az érdeklődőket a Senior Oktatási Program. A február 13-án induló rendezvénysorozatra továbbra is ingyenes buszjáratok indulnak a helyi autóbusz állomásról. Az első vendég: Bencze Ilona színművész lesz.

Lublinban nyílt tárlat egyetemünk művészeinek munkáiból

Lengyelországban mutatkoztak be alkotásaikkal a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar művészoktatói. A csoportos kiállítás február 4-ig látható a lublini egyetem művészeti galériájában.

Egyetemünk pompon csapata buzdítja a Diamant-lányokat

A jövőben már nemcsak az egyetemi sportcsapatokat, hanem az Extraligás I. MCM Diamant Kaposvár női röplabdacsapát is buzdítják majd a Kaposvári Egyetem pomponlányai. Az erről szóló megállapodást a napokban írták alá a kampuszon.

Oklevélátadó – Hallgatóból diplomás értelmiségi

Csaknem 150 hallgató vehette át diplomáját pénteken, a Kaposvári Egyetemen. Az eseményen Prof. Dr. Kovács Melinda rektor hangsúlyozta: a diplomás értelmiség feladata a közösség szolgálata. Mint elhangzott: egyetemünk egy fiatalos, dinamikus és nyitott intézmény, amely nemcsak tudást, de értékrendet is ad hallgatóinak.

Államtitkári látogatás – Fókuszban a nemzetköziesítését

A Kaposvári Egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy tovább növelje a nemzetközi hallgatók számát – hangsúlyozta sajtótájékoztatón Prof. Dr. Kovács Melinda rektor. Pénteken Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár látogatott intézményünkbe, hogy az ösztöndíjprogram lehetőségeiről egyeztessen az egyetem vezetésével.

Az Óbudai Egyetem kihelyezett villamosmérnök alapszakot indít 2020 szeptemberétől a Kaposvári Egyetemen.

Az Óbudai Egyetem kihelyezett villamosmérnök alapszakot indít 2020 szeptemberétől a Kaposvári Egyetemen. A diákok a rendes felvételi eljárásban február 15-ig jelentkezhetnek.

ANSO 20200123 wide

A Kínai Tudományos Akadémia (CAS) által létrehozott Nemzetközi Tudományos Szervezetek Szövetsége (ANSO) posztgraduális ösztöndíjakat hirdetett meg a 2020-2022-es időszakra.

DBU német ösztöndíj lehetőség

A Deutsche Bundesstiftung Umwelt német szövetségi környezetvédelmi alapítvány 16. alkalommal hirdeti meg németországi szakmai gyakorlati ösztöndíját.

Az Óbudai Egyetem kihelyezett képzési hellyel a Kaposvári Egyetemen villamosmérnöki alapképzést indul.

Az Óbudai Egyetem kihelyezett villamosmérnök alapszakot indít 2020 szeptemberétől a Kaposvári Egyetemen. A részleteket kedden sajtótájékoztatón jelentették be, mint elhangzott: az új képzés a város és az egyetem életében is új lehetőségeket nyit. A diákok a rendes felvételi eljárásban január 31-től február 15-ig jelentkezhetnek.

Nyílt nap – Ízelítő az egyetemi életbő

Tájékoztatókkal, interaktív programokkal, kampusz vizittel és teaházzal is várta a továbbtanulás előtt álló diákokat nyílt napján a Kaposvári Egyetem. A fiatalok nemcsak a képzésekről, hanem felvételi részleteiről, a diákhitel lehetőségekről és az egyetemi szolgáltatásokról is többet megtudhattak.

20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a Kaposvári Egyetem

Rengeteg érdeklődő látogatta meg a Kaposvári Egyetem standját a 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, Budapesten. Intézményünk – nemcsak a nyílt napokon – hanem immár hagyományosan a fővárosban is megmutatja magát.

tekeverseny 20190108 wide

Nem talált legyőzőre a Kaposvári Egyetem oktatói-hallgatói csapata a kaposvári sportegyesületek óévbúcsúztató tekeversenyén. Remek játékkal szerezték meg az első helyezést és hódították el a győztesnek járó serleget.

Programsorozattal ünnepeli 20. születésnapját az egyetem

Nagyszabású jubileumi rendezvénnyel, tudományos programokkal, alumni találkozóval és egy képes kiadvánnyal is ünnepeli fennállásának 20. évfordulóját a Kaposvári Egyetem. Az intézmény a hazai felsőoktatás szerkezetének átalakításakor két kar és két kutatóintézet befogadásával 2000. január 1-jével jött létre.

© 2020 Kaposvári Egyetem. Minden jog fenntartva.

Menü

Tetszik amit olvasol?

Kövess minket közösségi oldalainkon is.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat